Erdemli Belediyesi Kongre Merkezi’nde kurulan 2. Kitap ve Edebiyat Günleri’nde kitapseverler, yazarlar ile söyleşilere katılıp sohbet etme imkânını yakalıyor. Kitap günlerinin en önemli ziyaretçileri ise öğrenciler.

Kitapların medeniyetin aynası olduğunu belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Kitap Günlerini gençlerimizin en iyi şekilde faydalanmaları için 9 gün süresince Kongre Merkezimizde açık olacak. İnşallah Erdemlimizde bu kültür sanat faaliyetleri devam edecek. Çünkü biz geleceği bize emanet eden gençlerimizin iyi yetişmesi, mükemmel yetişmesi geleceğe en güzel, en mükemmel hazırlanmaları adına çok ciddi bir gayret sarf ediyoruz. Bu hususta bu mihmanda çalışıyoruz” diye konuştu.

Kitap günlerine yediden yetmişe her yaştan ilgi var.

Kitap günlerini çok güzel bulduğunu ifade eden Hüseyin Eymen Erdoğdu, “ Burası çok güzel, çocukların gelişimi için de çok katkısı oluyor bence” diye konuştu.

Fuarı çok beğendiğini ifade eden Muhammed Yiğit Işın, “ Bu fuar gerçekten çok güzel” diye konuştu.

Kitap günlerini çok sevdiğini ifade eden Fatma Betül Özgüven, “Ben burayı çok sevdim. Herkesin gelmesini tavsiye ediyorum. Burada arkadaşımla birlikte ayraçlar aldık. Daha bir sürü şey almayı düşünüyoruz. Ailelerle birlikte gelmelerini tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Kitap günlerine herkesin gelmesini öneren Azra Şahin, “Ben burayı çok sevdim. Herkesin gelmesini öneriyorum. Kitaplar çok güzel, bilgili bir şeyler var çok güzel. Aksiyon ve heyecanlı şeyler var. Hepsi çok güzel, herkesin gelmesini öneririm diye konuştu.

Fuara bir daha gelmek istediğini ifade eden Elif Nida Yetiş, “Çok güzel bir yer, bir daha gelmeyi düşünüyorum” diye konuştu.

Fuarın çok güzel olduğunu ifade eden Ümit Seçkin, “Kitap fuarı çok güzel, kitaplar çok güzel herkese öneririm diye konuştu.

Öte yandan programlı bir şekilde 60 bin öğrenci kitap ve edebiyat günlerine 14 Ocak’ a kadar katılım sağlayacak.