Gösterime Erdemli Belediye Başkan Yardımcısı Şaban Dölek, Türkiye Artvin Dernekler Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Şerafettin Bilgili, oyuncular ve vatandaşlar katıldı.

MEHMET EMMİNİN KARNINDAKİ YUMAĞI ÇÖZDÜK

Filmin ilk gösterimi Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Açılış konuşmasını senarist ve yönetmen Rüştü Aydın yaptı. Aydın, “Filmin öyküsünü yazan Mehmet Doğan’ın karnındaki yumağı çözdükçe ardı arkası kesilmiyor. En son 2014 yılında “Yörük Düğünü Belgesel Filmi’ni” çektikten sonra yumağın sonu gelmiştir diye düşünmüştüm ama gelmemiş işte! Mehmet Emminin yazdığı: “Yarım Kalan Düğün” öyküsünün film yapılmasını çok arzu ettiğini söylemesi ile filmi projelendirildik. Oyuncular tespit edildi, repliklerine hazırlandılar sonrasında ise çekimlerini yaptık.” Dedi.

OYUNCULAR YÖRE İNSANLARINDAN OLUŞUYOR

Oyuncuların yanı sıra Kargıpınarı halkının da merakla izlediği filmin yönetmeni Rüştü Aydın, “ Oyunculardan kimi ev hanımı, kiminin işinde gücünde bir esnaf ya da işçinin rol aldığını söyleyen Aydın, “Oyuncularımız yöremiz insanlardan oluşuyor. Gerçekten hepsi ayrı bir yetenek… Bunlar kültürümüze hizmet eden gönüllülerdir. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum.” Dedi.

HER GEÇEN GÜN KÜLTÜR DEĞERLERİMİZ KAYBOLUYOR

Senarist ve yönetmen Rüştü Aydın Mehmet Doğan ile Yörük kültürü üzerine film çalışmaları yaptıklarının altını çizerek, kültürümüzün yaşatılması için görsel çalışmaların önemli olduğunu söyledi. Aydın, “ Her geçen gün kültür değerlerimiz kayboluyor. Bunları yeni neslimize aktarmanın en iyi yolu film çalışmalarıdır. Mersin ilimiz bu konuda çok iyidir, çünkü doğal platodur.” Dedi.

Filmi heyecanla izleyen, izlerken gözyaşlarını tutamayan seyircilere katılım gösterdikleri için teşekkür eden Aydın, filme katkı veren oyunculara teşekkür belgelerinin verildiğini, ayrıca  Erdemli Belediye başkanı Mükerrem Tollu’ya ve destek veren iş adamlarına plaketleri takdim edildiğini  söyledi. Aydın konuşmasında; “ Ayrıca Mersin’in kültürünü görsel yapıtlara yansıtan ve çekimini, kurgusunu, montajını müziğini Mersin’de üreten İNCİAY YAPIM Firma Sahibi Fatma Aydın’a da teşekkür ediyorum. Film çalışmalarımızda bize öncülük eden Mehmet Doğan’a çok teşekkür ediyorum. Ve Erdemli Belediye Başkanı Sayın Mükerrem Tollu’ya salon kapılarını bize açarak verdikleri destek için teşekkür ederim. Bizlere desteklerini Esirgemeyen İş adamları Mesut Sezer, Nil Sezer, Osman Kadıoğlu ve Nihat Kadıoğlu’na da ayrı ayrı teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Evet! Sizlerde izleyince takdir edersiniz filmi… Beğeninize sunuyoruz.

Filmin sonunda seyirciler ayakta bol bol alkışlarla filmi beğendiklerini sergilerken film ekibini de tek tek kutladılar.