Gönüllü öğretmenler aracılığıyla dezavantajlı köy okullarına masal tiyatrosu sahnelemek ve bu yolla çocukların kavram gelişimini arttırmak, zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmak ve hayal kurmalarına yardımcı olmak amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığının 2023/28 sayılı genelgesi doğrultusunda , Erdemli HEM  tarafından Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleriyle yürütülen 'Erdemli Masal Kervanı' projesi, ilk sahnesini  Sarıyer İlkokulu'nda gerçekleştirdi.

Bir Anadolu Masalından hareketle, Erdemli HEM Müdür Yardımcısı RezanEzer'in yazıp yönettiği ve anlatıcılığını üstlendiği 'Kitap Okuyan Ayı' masal tiyatrosunda, çeşitli okullarda görev yapan Deniz Emine Er, Cumali Karcı, Nihal Açar, Hülya Karadurak ve Ali Taş öğretmenler oyuncu olarak sahne aldılar. 

Oyunun ilk gösterimini öğrencilerle birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, şube müdürleri Erdoğan Tekin, Mustafa Gülege ile kurum müdürü Cengiz Açıkyörük izlediler. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Açıkyörük ve beraberindeki heyet oyun sonrasında emeği geçen herkesi kutladı. Erdemli Masal Kervanı Projesi Kapsamında hazırlanan ''Kitap Okuyan Ayı'' masal tiyatrosu, Sarıyer ‘den sonra 3 Ocak Çarşamba günü Esenpınarlı miniklerle buluştu.

Esenpınarlı miniklerin büyük bir coşku ve heyecanla izlediği oyun sonrasında, proje  ekibi çocuklarla sohbet ederek fotoğraf çekildi miniklerin heyecanlarına ortak oldular.