Erdemli Belediyesi Kongre Merkezinde açılan kitap ve edebiyat günlerine 70 yayınevi ile 9 yazar katıldı. 5.14 Ocak tarihleri arasında 9 gün açık kalacak olan kitap günlerinde yazarlar kitaplarını imzalarken söyleşiler de düzenlenecek.

Kitap Fuarı ile ilgili konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bu tür etkinliklerin gençlerin gelişimine büyük etki ettiğini söyledi.

Kültürünü kaybeden toplumların yaşantılarını ve hayatlarını sürdüremediklerini görüyoruz diyen Tollu, ‘’Kültür bir toplumun geleceği adına, gelenek ve göreneklerini geleceğe aktarmaları adına çok önemli bir mihenk taşıdır. Erdemli’de gençlerimize çocuklarımıza ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki gençlerimize kendi kültürlerini tanımaları adına kendi yazarlarını, milli ve manevi hassasiyetlerimizi ön planda tutan yazarları tanımaları ve faydalanmaları adına kitap günleri düzenliyoruz. Gençlerimiz ve çocuklarımızın çok iyi teveccühü var. İnşallah Erdemlimizde bu kültür ve sanat faaliyetleri devam edecek. Çünkü biz geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi iyi yetiştirip geleceğe en güzel şekilde hazırlamamız için çok ciddi gayret sarf ediyoruz’’ dedi.

Kitap günlerine katılan öğrencilerden Ela Koca, kitap fuarını gezdiğini kitap aldığını yazarlarla tanışıp imza aldığını belirtti. Kitap fuarının çok güzel olduğunu söyledi.  

Zeren Bozkurt da kitap fuarına geldiğini belirterek çeşitli kitaplar aldığını belirtti. Kitapların çok güzel olduğunu kaydeden Bozkurt, yazarlar ile tanıştığını ifade ederek, ‘’Bu tür kitap etkinlikleri her yıl sürmeli’’ diye belirtti.

Kitap günlerinin açılış kurdelesini Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük ve davetliler katıldı. Kitap Günleri 9 gün açık kalacak.