Bahçe kenarlarına evin ihtiyacını karşılamak üzere dikimi yapılan zeytinin her geçen gün öneminin artması üzerine ticariye dönüşmeye başladı. Talebin artması üzerine dikim alanları da artmaya başladı. Zeytin üretim alanı 7 bin 368 dekara çıktı. Geçen yıl 4 bin 900 dekar alandan 2 bin 68 ton yağlık üretim yapılırken 4 bin 400 dekar alanda ise sofralık olarak 2 bin 25 ton üretim yapıldı.

Zeytinyağı işleme tesisi sahibi Muhammed Gök,  2023 yılı zeytin sezonunun başladığını söyledi.  Gök, yeni sezonun Erdemliye ve ülkeye hayırlı ve bereketli olması dileğinde bulundu.

 Dünyadaki iklim değişikliğinden dolayı ülke genelinde ve Erdemlide de zeytinde yıllık ürün düşüklüğü beklediklerini belirten Gök,  konu ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

 Erken hasat nedeni ile zeytin işleme tesisinin çalıştırıldığını kaydeden Gök, ‘’Yağda şu anda yapılan ölçümlerde çıkan asidik değerlerimiz binde 8 ve 1,5 Aralığında bu da tam istenilen bir değerdir. Bu değerdeki zeytinyağının şu andaki toptan değeri 170-180 lira bandında gitmektedir. Bu da geçen yılki üretim kaybını karşılayacağını düşünüyoruz. Yeni sezon ülkemiz ve erdemlimizdeki çiftçiler için hayırlı uğurlu olur’’ dedi.  

Zeytin üreticisi Uğur Ersöz ise, bu yıl ki zeytin hasadına erken başladıklarını belirterek, ‘’Zeytin rekoltesinde düşüş var. Ancak fiyatın iyi gitmesi bizlerin yüzünü güldürüyor’’ diye belirtti.