Erdemli sahili Dr. Devlet Bahçeli Meydanındaki program, İstiklal Marşı ve Azimli Cami İmam-Hatibi Ali Apılı’ nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Sinevizyon gösterisi ile devam eden programın açış konuşmasını İlçe Müftüsü Hasan Küçük yaptı. Küçük meydanı dolduran kalabalığın Mevlid-i Nebi Haftası, Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik etti. Küçük konuşmasında, ‘’Camilerimizin ve Kur’an Kurslarımızın ikame ve idamesinde emeği geçen, ahirete intikal eden Din Görevlilerine Cenab-ı Hak’tan rahmet, kıymetli misafirlerimize ve Din Görevlilerimize sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürler diliyorum’’ dedi.

İlçe müftüsü Küçük’ün ardından İl Müftüsü Aydın Yığman'da meydanda bulunan vatandaşlara selamlama konuşması yaptı.

Programda Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Irmaklı "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" başlıklı konferans verdi. Program sonunda İlçe Müftüsü Küçük, konuşmalarından dolayı Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Irmaklı'ya teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle Din görevlileri adına Çeşmeli Barboros Camii Müezzin Kayyımı Musa Candemir'e çiçek takdim etti. Ardından Mersin Muğdat Camii Müezzin Kayyımı İlahi Sanatçısı Hasan Tekerlek'in konseri ile program sona erdi.

Programda Türkiye Diyanet Vakfı Erdemli şubesi katılımcılara 3000 kişilik Mevlidi Nebi Aşı ikramında bulundu ve ilçemizde bulunan Sivil Toplum Kuruluşları, Sendikalar ile Dernekler misafirlere çeşitli ikramlarda bulundu.

Program, İlçe Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, İl Müftüsü Aydın Yığman, İlçe Müftüsü Hasan Küçük, Silifke İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Seri Doğru, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum Amirleri, STK'lar, Dernekler, İmam-hatip ve Müezzin-Kayyımlar, Kur'an Kursu Öğreticileri, Hafızlık Öğrencileri ve binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi.