Mersin’li arıcıların altın değerindeki ilk ‘polen’ hasadı Erdemli ilçesinde başladı.  Mersin Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Adem Kurt, geçen yıl Mersin genelinde 150 ton polen hasadı yapılırken bu yıl 200 ton hasat beklediklerini söyledi. Bu yıl polen bal hasadında arıcıların altın yılını yaşayacaklarını bu nedenle de yüzlerin gülmeye başladığını belirtti.

Erdemli ilçesinde polen hasadı yapan arıcıları ziyaret eden Kurt, sezonun bol ve bereketli geçmesini diledi sezon ile ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulundu. Mersin’li arıcıların polen hasadına başladığının söyleyen Kurt, bahar aylarının arıcıların istediği gibi bol yağmurlu geçtiğini belirterek, ‘’Bahar ayları bol yağışlı geçti. Biz umutluyuz.  Bu da bal verimine yansıyacak ve hasadın verimli geçeceğini gösteriyor. Geçen yıl Mersin ili genelinde 150 ton hasadı yapılan polenin bu yıl 200 ton olması bekleniyor’’ dedi.

Mersin’ de yaklaşık 4 bine yakın arıcının bulunduğunu belirten Kurt, arıcılarda 0 rakımdan 3 bin rakıma kadar üretim yolculuğunun başladığını kaydetti. Kurt, bu yolculuğun Toroslar’ ın zirvesindeki kır çiçekleriyle Haziran ayında yapılacak bal hasadı ile son bulacağını ifade etti.

Arıcı Celal Çay da yaptığı açıklamada Mersin’ li arıcıların sezonu altın değerinde polen üreterek başladığını söyledi.  

Celal Çay, yeni sezon polen hasadını heyecanla beklediklerini söyleyerek şöyle konuştu: ‘’Polen arılarımızın ürettiği altın derinde bir değer. Piyasada talep görüyor özellikle sporcular, çocuklu ailelerden büyük talep görüyor. Polendeki protein oranı çok yüksek olmasından dolayı sağlık açısından büyük faydası var.  Birçok mineral ve vitamin içerdiği için insanlığa destek oluyor. İnsanlarımız son günlerde polenin faydasını gördü bizden talep ediyor. Bizde iklimim elverdiği ölçüde poleni her yıl üretiyor ve tüketicilerimize sunuyoruz. Bu yılda heyecanla beklediğimiz polen hasadına başladık. Güzel bir sezon olacağa benziyor. Çünkü bahar yağmurları çok iyi yağdı ve çiçekler açtı o da polen salgılıyor. Yeni sezondan ümitliyiz. Altın değerinde polen hasadına başladık hayırlı bereketli olsun.’’