Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü konferans salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerinde Antalya Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (BATEM) araştırmacılarından Dr. Süleyman Bayram ile Alata bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü araştırmacılarından Ziraat Yüksek Mühendisi Asım Bulut seminere eğitmen olarak katıldı. , Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü toplantı salonunda  "Avokado Yetiştiriciliği" konusu işlendi.

 

 Erdemli ve Tarsus Ziraat Odası yöneticileri, teknik elemanlar ve üreticilerin katıldığı  eğitimde avokadonun ülkemiz için önemi, besin değeri, çesit seçimi ve bahçe tesisi yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkinda katılımcılara bilgilendirmeler yapıldı.

Ziraat Yüksek Mühendisi Asım Bulut yaptiğı konuşmada avokado yetiştiriciliğinin dünyada üretim yapan diğer ülkelerle rekabet şansının daha yüksek olması için kendi anaç ve çeşitlerimizin olması gerektiğini ve bu konuda çalışmalara basladıklarını belirtti.

Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (BATEM)  araştırmacılarından Dr. Süleyman Bayram  ise avokado tesisi yapılırken üreticilerimizin daha dikkatli olması gerektiğini, yanlış uygulamalardan kaçınması gerektiği üzerinde durdu. Eğitim sonrası üreticilerin soruları cevaplandırıldı.