Okullarda bir tarafta sportif eğlence düzenlenirken diğer taraftan ise atıcılık sporuna yeni sporcuların kazandırılması hedefleniyor.

Erdemli Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ferhat Keskin, müdürlük olarak çeşitli spor branşlarının çocuklar tarafından sevilmesini sağlamak amacıyla ‘köy okullarında spor şenliği’ etkinlikleri düzenlemeye başladıklarını söyledi.

Etkinlik ile ilgili gazetecilere bilgi veren Ferhat Keskin, özellikle kırsal kesimdeki okullarda eğitim gören çocuklara çeşitli spor dallarını tanıtmak amacı ile  ‘köy okullarında spor şenliği’ adı altında bir proje başlatıldığını söyledi.

Keskin,  tanıtımı yapılan Fasulye torbası, Floor curling, Bocce, Badminton, Halat çekme, Engel yarışları, Bayrak yarışı dallarına ata sporu atıcılık sporunu da eklediklerini belirtti.

Avrupa’ da en büyük dünyanın üçüncü büyük atış poligonu olma özelliğine sahip Erdemli Atış Poligonumuza yetenekli sporcularımızı seçmek ve buradan başarılı sporculara dokunabilmeyi hedeflediklerini kaydeden Keskin, ‘’Atıcılığı çocuklarımıza sevdirmek ve yetenekleri ortaya çıkartmak için köy ve mahalle okullarını gezerek çocuklarımızda yetenek taraması yapıp tanıtımlarını yapmaktayız. Biz atıcılığa meraklı çocuklarımızın olduğuna inanıyoruz. Şenliği bu nedenle ilçenin kırsal kesimindeki Kösbucağı Mahallesindeki okuldan başlattık’’ dedi.

Atıcılık dalı antrenörlerinden Enes Buğra Yayla, amaçlarının atış poligonunu çocukların ayaklarına getirmek olduğunu belirtti.

Çocuklarımızın poligona gelme imkanı olmadığı için biz poligonu çocuklarımızın ayaklarına getirdik diyen Yayla, ‘’Kurduğumuz seyyar poligonda çocuklarımıza 10 metre havalı tüfekle atış yaptırmaktayız. Birinci hedefimiz güvenliği aldıktan sonra çocuklara atıcılık branşını tanıtıyoruz. Kız ve erkelerden yetenekli olanları seçiyor ve yetiştiriyoruz’’ diye belirtti.  

Atış yapan öğrenciler ise atıcılığın heyecanlı bir spor dalı olduğunu bu nedenle ilerde bu sporu yapmayı düşündüklerini kaydettiler.

Öğrenciler spor dalı antrenörleri eşliğinde atış başta olmak üzere Fasulye torbası, Floor curling, Bocce, Badminton, Halat çekme, Engel yarışları, Bayrak yarışlarına katıldılar.