Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda bir konuşma yapan Vali Pehlivan, “Bugün, bu şampiyona vesilesiyle sizlerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. İçerisinde bulunduğumuz tesis Türkiye'de bir numara, belki de Avrupa'da da sayılı tesisler dünyadaki sayılı tesisler arasında yer alıyor. Bu tesislerimiz 2013 yılında Akdeniz Oyunları vesilesiyle yapılmış. O günden bugüne de çeşitli etkinliklere sahiplik etmiş.

Bu tesis, bundan böyle hem ulusal hem de uluslararası çok daha fazla etkinliğe ev sahipliği yapmak istiyoruz ve yapacağız. Mersin İlimiz, Akdeniz Bölgemizde gerek ekonomik sahada gerek sosyal anlamda gerek spor alanlarında ve akla gelebilecek birçok alanda yürütülen faaliyetler ile yıldızı giderek daha da parlayan ve her alanda pek çok girişim ve yatırımın olduğu ve giderek bunların sayısının arttığı bir İldir. Bir yanı tarım, bir yanı sanayi, bir yanı lojistik, ticaret bir yanı turizm olan İlimiz aynı zamanda bir spor kentidir diyoruz. Çünkü altyapımız ziyadesiyle güçlü. Özellikle Akdeniz Oyunları’nın yapıldığı zamandaki süreç, tesislerimizin yenilenmesi ve yeni tesislerin yapılmasına vesile olmuştur.

Sayın Cumhurbaşkanımızın “Sporu tabana yayıyoruz” anlayışı doğrultusunda Gençlik ve Spor Bakanlığımız adımlarını atıyor. 81 vilayette bütün İlçelerde spor tesisleri yapılıyor. Altyapı giderek güçleniyor. İlimizde bu alanda da yatırımlardan ziyadesiyle faydalanıyor.

Bugün engelli kardeşlerimizi, sporcularımızı görünce ayrı bir gurur duydum. Burada bulunmanız bizler için onur vesilesidir. Sizleri burada ağırlamış olmaktan dolayı memnuniyet, mutluluk duyuyoruz. Yarışmalara katılan bütün sporcuları, antrenörlerimizi ve dereceye giren sporcularımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Programda; Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Çolakoğlu da bir konuşma gerçekleştirdi.

Daha sonra Vali Pehlivan ve beraberindeki heyet, Ateşli Silahlar Türkiye Şampiyonası ve Para Atıcılık Tüm Dallar Türkiye Şampiyonası’nda dereceye giren sporcu ve takımlara ödül ve kupalarını takdim ettiler.

Programın ardından Vali Pehlivan ve beraberindeki heyet, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerde tesisleri zarar görmesi nedeniyle maçlarını Mersin Şehir Stadyumunda oynayan olan Atakaş Hatayspor’un antrenmanlarını yaptığı tesislerinde incelemelerde bulundu.

Programda Vali Pehlivan’a, Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir eşlik etti.