Bu kapsamda 2023 yılı ilk ihracatı 2 milyon TL değerinde arı ürünleri Katar’a yapıldı.  Eğriçayır Balları sahibi Celal Çay, geçen yıl Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine toplam 10 milyon liralık ihracat yaparken bu yıl hedeflerinin 50 milyon TL’nin üzeri olacağını söyledi.

2019 yılında Canada’nın Montreal kentinde düzenlenen 46. Dünya arıcılık kongresinde ‘’Dünyanın en iyi balı’’ ödülünü alan Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Eğriçayır Yaylası’nda üretilen ballar yurt dışına ihraç ediliyor. Kontrollü Arıcılık Sistemi (KONAR) ile üretim yapan arıcılar üretilen ballara artı değer katıyor.

2023 yılı ilk ihracatını yapan arıcı Celal Çay, Katar’a ürünleri Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ile birlikte gönderdi.

Üreten,  üretilene artı değer katan bir anlayışla ülkeye ve işletmesine katma değer sağlayan tüm işletmelere destek verdiklerini belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Ülkemiz adına, Erdemlimiz adına, Türk arıcıları adına hassaten gururlu bir günü yaşıyoruz. Toroslarda ürettiğimiz ballarımız, dünya kalitesinde ürettiğimiz ballarımızı bugün Katar’a yolcu ettik” dedi.

Toroslarda üretilen Total Antibakteriyel (TA) bal ve arı ürünlerinin Türk arıcıları olarak ihraç ettiklerini ve bundan dolayı gurur duyduklarını ifade eden arıcı Celal Çay gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bugün Katar’a ilk etapta başta bal, polen, ve diğer arı ürünlerinden oluşan bir konteyner gönderiyoruz. Toplam değeri 2 Milyon TL civarında. Toroslarda üretmiş olduğumuz balların her yıl ihracatı gün geçtikçe artıyor. Geçen yıl 10 milyon liralık ihracat yapmıştık bu yıl hedefimiz 50 Milyon TL’nin üzerinde bir ihracat hedefliyoruz” diye konuştu.