Erdemli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Tarım Meslek Lisesi) öğrencileri ekim ayı başında diktikleri 6 bin adet kışlık sebzelerden karnabahar, lahana ve karalâhana ürünlerini (Birlikte öğreniyor birlikte üretiyoruz) sloganı ile hasat etti.

Sebze hasadına Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, İlçe müdürü Yusuf Açıkyörük, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Mustafa Ünlü, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Hasat sonrası gazetecilere bilgi veren Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu,  ‘’Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü bahçesinde tahsis edilen 4 dekar alana 2,5 ay önce öğrencilerimiz ile birlikte dikimini yaptığımız 6 bin fide sebzelerimizin hasadını birlikte gerçekleştirdik. Çocuklarımız burada hem tarımı öğreniyorlar hem de yetiştiriyorlar. Onlar için çok zevkli bir uygulamalı ders olsa gerek. Burada aslolan öğrencilerimizin uygulamalı işin pratiğini yapmaları. Öğrencilerimizin uygulama alanlarının genişletme çalışmalarımız devam ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ise, öğrencilerin yetiştirdiği sebzelerin öğretmen evinde değerlendirilmenin önemli olduğunu belirtti. Üretimin ibadet kadar değerli olduğuna değinen Koca, ‘’Tarım lisesinde okuyan öğrencilerimiz yetiştirdikleri sebzelerin hasadını bizlerle birlikte yaptılar ve üretime katkı sağlamanın zevkini yaşadılar. Öğrencilerimiz hem teorik hem de pratik eğitim almış oluyorlar’’ diye belirtti.  

Milli Eğitim Bakanımızın talimatı ile taşımalı ve anaokullarındaki çocuklarımızın yemeklerini de bu tür okullarımızda yapacağız ve hazırlıklarımız son aşamada diyen Koca, şöyle konuştu:

‘’Öyle görünüyor ki Mersin genelinde sadece okulların değil tüm kamu kurumların yemeklerini de bizler çıkartacağız. Üniversiteden, sağlık kuruluşları ve hastaneler, emniyet, jandarma, sosyal hizmetler gibi kurumların yemek ihtiyacını öğretmenevi ve meslek liselerimizde hijyenik ortamda hem ucuz hem de kaliteli olarak üretiyoruz.  Günlük hijyenik ortamda 60 bin kişiye yemek çıkartıyoruz. Talep çok fazla ve talebi kavuşturamıyoruz.’’

Öğrencilerden Ravza Senem Çatal, tarım meslek lisesini isteyerek geldiğini belirterek, bu sebzelerin dikimini evimizde yapıyoruz ancak okulumuzda uygulamalı olarak bilimsel olarak yapıyoruz diyerek, ‘’Ekim ayında dikimini yaptığımız ürünleri hep birlikte hasadını yaptık’’ şeklinde belirtti.

Ayşegül Dölek de okulda öğrendiğimiz teorik dersi uygulamalı olarak öğreniyoruz ve çok şanslı öğrencileriz. Çünkü kendi diktiğimiz sebzeleri hasadını eğlenceye dönüştürerek yaptık’’ vurgusunu yaptı.

Öğrencilerden Mustafa dölek, ekim ayında dikimini yaptıkları kış sebzelerinin hasadını yaptıklarını belirterek, ‘’neşe içinde dikimini yaptığımız sebzeleri yine neşe içinde hocalarımızın desteği ile brokoli, beyaz ve karalahana hasadını yaptık.