Açılış törenine Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Mersin Milletvekili Hacı Özkan, AK Parti Erdemli İlçe Başkanı Serdal Kaya, kurum müdürleri, davetliler ve mahalle sakinleri katıldı.

Açılış töreni Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başladı. Mahalle Muhtarı Kadir Ünlü hoş geldiniz konuşması yaparken, İlçe Müftüsü Hasan Küçük ise yaptığı konuşmada 4-6 yaş Kuran Kurslarının toplumda büyük bir ilgi oluşturduğunu belirtti.

Küçük, “Bugün 37.sini Tırtarda açmış olduğumuz 4-6 Yaş Kuran Kursumuzun Tırtar’ımıza, Erdemlimize, Türkiye’mize hayırlı uğurlu olsun. 4-6 yaş Kuran Kurslarımız okul öncesi eğitimin yanı sıra çocuklarımıza Kuran eğitimi ve çeşitli etkinliklerle çocuklarımızın gelişimine önemli katkılarda bulunmaktadır.  Ayrıca bu kurslarımıza gelen öğrencilerimiz Milli Eğitim Bakanlığımızın veri tabanına da kayıt olmaktadır’’ dedi.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Ak Parti Mersin milletvekili Hacı Özkan ve ilçe kaymakamı Aydın Tetikoğlu’da birer konuşma yaparak hayırlı olsun dileklerini ilettiler.

Açılış töreni sonunda kursun yapımında emeği geçen hayır severlere plaket verilerek kurdale kesimi yapılarak Kursun açılışı gerçekleştirildi