Erdemli Belediyesi Kongre Merkezinde yapılan şenliğe 15 okuldan 35 proje katıldı. Bilim ve teknoloji şenliğinin açılışında gazetecilere bilgi veren Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, gençlerimiz hayallerini tasarlayarak dijital platforma geçtiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘’Bugün güçlü olmak isteyenler teknolojiyi tasarlayan, geliştiren üreten ve ihraç eden ülkeler olacaktır’’ şeklindeki sözlerini anımsatan Durmuş, ‘’Türkiye Yüzyılının mimarı olacak gençlerimiz bunu tasarlayıp geliştireceklerini ve Türkiye’ nin hak ettiği yere konumlandırabileceklerini bize yapmış oldukları çalışmalarla gösterdiler. Burada gençlerimiz sorunun tespitini yapıyorlar, tahlilini yapıyorlar ve ardından eleştirel gözle tenkit edip çözüm teklifini sunuyorlar çocuklarımızı tebrik ediyorum’’ dedi.

Durmuş, Bilim ve Teknoloji Şenliğini Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu ile birlikte açtı. Şenlikte öğrenciler projelerini sergilerken, fen Bilgisi öğretmenleri de çeşitli gösteriler sundu, Drone görüntüleri sergilendi. Şenlik bir gün sürecek.