Resmi antrenman ile başlanılan yarışmaya 15 kulüpten 19’u kadın toplam 70 sporcu katıldı. Havalı silahlar yarışmalarına katılan Milli Atıcı Ayşegül Pehlivanlar herkesin Cumhuriyet bayramını ve Cumhuriyetin 100’üncü kuruluş yıldönümünü kutladı.

Pehlivanlar gazetecilere yaptığı açıklamada,  Türkiye Şampiyonasına geldiklerini belirterek, ‘’Bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Güzel bir organizasyon olmasını diliyorum" dedi.

Hollanda'da Alp Oyunlarında şampiyon olduğunu, Peru'da dünya üçüncüsü olduğunu belirten Pehlivanlar, ‘’Şimdi hedefimizde 2024 yapılacak olan Fransanın Paris kentinde yapılacak Paralimpik Oyunları var ve inşallah Altın Madalya alacağız. Bronz vardı, gümüş vardı, bu sefer altın madalya. Her müsabaka önemlidir, kendimizi görüyoruz ama hedef her zaman paralimpik oyunları. Herkesin 100. yılını da kutluyorum" diye belirtti.

Milli sporcu Aysel Özgan ise, "Havalı silahlarda geçen yıl ve bu yıl dünya şampiyonu oldum 2 kez üst üste. Olimpiyatlara da katılmaya hak kazandım. Beşinci kez olimpiyata gitmeye hak kazandığım için onun gururunu yaşıyorum. İnşallah daha iyi şeyler çıkaracağız" ifadesini kullandı.  

2024 Paris Paralimpik Oyunları ve hedeflerine değinen Özgan, "Biri istiyorum ama Allah ne verirse, muradımda ne varsa. Çok zorladım bu zamana kadar. Bundan sonra daha iyi olur" diye konuştu.

Başlayan şampiyonaya da değinen Özgan, "10 metre havalı tabancada bizim maçımız var, öbürgün 50 metre ateşlide maçımız var. Bu sene kapanış sezonumuz bu. Uğraşıyoruz, daha iyi olmak için çabalıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında böyle bir şampiyonaya katılmaktan gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.