Erdemli Müftüsü Hasan Küçük, yapılan hizmetlerle ilgili bilgi verdi. Küçük,  ilçe genelinde Yayla Yatılı Yaz Kur’an Kursu hizmetlerinde 26 Yatılı Kur’an Kursunda 2 bin civarında öğrenciye hizmet vererek ülke genelinde hatırı sayılır bir yer edinildiğini söyledi.   

4 Yatılı Kız ve Erkek Kur’an Kursuyla 300 öğrenciye yıl boyunca hizmet veren Hafızlık Kur’an Kurslarında akademik eğitimin yansıra çocuklara hafızlıklarını tamamlatarak büyük başarılara imza atıldığına dikkat çekilen Küçük, ‘’Hafızlıklarını bitiren gençlere arapça eğitimi verilerek Kur’anı anlamada önemli mesafe almaları sağlanmaktadır’’ dedi.

Son yıllarda yaygınlaşan Diyanet İşleri Başkanlığımızın en önemli projelerinden birisi olan 4-6 Yaş Kur’an Kursları din eğitiminde çok önemli bir boşluğu doldurmuştur diyen Hasan Küçük, ‘’Bu kurslarımızda çocuklarımız dört yaşından itibaren milli ve manevi değerlerini öğrenerek eğitilmektedir. Çocuklarımız bir taraftan ilköğretime hazırlanırken, diğer yandan yaşlarına ve gelişimlerine uygun olarak etkinliklerle değerler eğitimi ve Kur’anı Kerim dersi görmektedirler. İlçemizde 35 Kursumuzda 600 civarında öğrenciye gün boyu ve yarı zamanlı eğitim verilmektedir. Erdemlimiz 4-6 yaş Kur’an Kursu hizmetlerinde marka değeri kazanmıştır. Bölgemizin ilk müstakil 4-6 Yaş Kur’an Kursu Erdemlimizde Merkez 4-6 Kur’an Kursunda 110 öğrenciyle tam gün hizmet vermektedir’’ ifadesini kullandı.

İlçe genelinde  4-6 Kur’an Kurslarına çok yoğun bir teveccühün bulunduğunu kaydeden Küçük şunları ifade etti:

‘’Bu yoğun teveccühe cevap verebilmek için Merkez Akdeniz Mahallesinde 1650 metrekare kapalı alana sahip 200 kişilik tam gün eğitim verecek ikinci müstakil, beş katlı kursumuzun mayıs ayında temeli atılmıştır. Kursumuz, içinde çocuklarımızın eğlenirken öğreneceği, akıllı sınıflar, laboratuvar, oyun ve park alanları, hobi bahçesi, dinlenme salonları, toplantı salonları, veli karşılama salonu, mini sinema, mutfak, yemekhane gibi üniteler yer alacaktır. İnşaatı devam eden kursumuzu inşallah yeni eğitim öğretim yılına açmayı planlamaktayız. Kursumuz, Erdemlimizin geleceğine yapılan en önemli yatırımlardan birisidir. Bu bağlamda Erdemlimizin Erdemli, kadirşinas insanlarına Erdemlimizin geleceğinde pay sahibi olmak isteyen Saygıdeğer Hayırseverlerimiz! Yüce Rabbimiz: “Allah yolunda sevdiğiniz şeylerden harcamadıkça iyiliğe asla eremezsiniz. Allah yolunda ne infak ederseniz, Allah onu hakkıyla bilir.”  (Âl-i İmrân Suresi 92), Sevgili Peygamberimiz (sav)’ de; “İnsan öldüğü zaman üç şey dışında amel defteri kapanır. Ancak sadaka-i cariye: (cami, okul, Kur’an kursu, yol, köprü, çeşme, hastane vb. yerler inşa etmek), kendisinden istifade edilen ilim ve arkasından dua eden hayırlı evlat bırakanlar müstesna” buyurmaktadır.(Müslim, Vasiyyet,14) Milli ve manevi değerlerimize bağlı, dinini, vatanını, milletini seven, istikbalimizin maddi ve manevi mimarlarının  yetişeceği 4-6 Kur’an kursumuzu, Gelin! Birlikte inşa edelim, bu hayır kapısında sizin de bir tuğlanız olsun.’’