Vali Ali Hamza Pehlivan’ı ilçe kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Şaban Dölek, Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Erhan Erdoğan, Karayolları 5. Bölge Müdürü Mehmet Fidan, Gençlik ve Spor il Müdürü Ökkeş Demir, Erdemli ilçe müdürü Ferhat Keskin karşıladı.

Mersin Valisi Pehlivan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile depremde tesisleri zarar gören Hatayspor için Erdemli Atış Poligonu yanında 40 dekar alan üzerine inşaatı başlatılan 2 adet antrenman sahası inşaatının altyapı çalışmalarının tamamlandığını üstyapı çalışmalarının ise devam ettiğini söyledi.

İnşaat sahasında incelemelerde bulunan Vali Pehlivan, konu hakkında gazetecilere açıklamada bulundu.

Yapımı devam eden iki adet antrenman sahasının sezon başladıktan en geç ligin üçüncü haftasında hizmete sunulması için gayret gösterildiğini belirterek şöyle konuştu:

‘’ 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde tesisleri zarar gören Hatayspor için Mersin'in Erdemli ilçesinde 40 dekarlık alanda yapımına başlanan 2 futbol sahasının altyapı çalışmaları tamamlandı üstyapı çalışmasına geçildi. Her iki antrenman sahaları ligin en geç üçüncü haftasına kavuşturulacak. Çalışmalarımız bu yönde.’’

Hatayspor, yeni sezonda Avrupa'nın birinci, dünyanın 3'ncü en büyük 'Atış Poligonu' olan sosyal tesislerinde ağırlanacağını belirten Vali Pehlivan, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın oluruyla, Hatayspor'a tahsis ettiğimiz 40 dekar alan üzerindeki 2 futbol sahasının altyapı çalışmalarını tamamladık. Sahaların üst yapı çalışmasını da Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılacak ve inşallah ligin en geç üçüncü hatasına yetiştirilecek. Konaklamayı, antrenmanlarını Erdemli Atış Poligonu tesislerinde yapacak olan Hatayspor maçlarını ise Mersin Şehir Stadyumumuzda gerçekleştirecek. Depremden etkilenen, can kayıpları olan, tesisleri yıkılan Hatayspor'u misafir edecek olmaktan dolayı Mersinliler olarak ziyadesiyle memnuniyet duyuyoruz. Süper ligde oynayacak Hatayspor’un yanı sıra bu yıl 2’inci lige çıkan kentimizin takımı Yeni Mersin İdmanyurdu ile iki tane takımımız olarak. Her iki takımın etkisi ilimize büyük katkı sunacaktır. Depremden dolayı bir kere daha geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerimi iletiyor, lig maratonunda şimdiden her iki takımımıza da başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Mersin’de yaklaşık 100’ün üzerinde spor tesisinin bulunduğunu bu tesisler içinde yaklaşık 1 milyar lira harcama yapıldığını vurgulayan Pehlivan, Mersin’de sadece 1 yıl içerisinde gençliğe yapılan spor tesislerine yapılan yatırımların bedeli 1 milyar lira olduğunu ifade ederek gençliğimize hizmete devam edeceklerini kaydetti.