Mavi ile yeşilin buluştuğu kent, Mersin Erdemli ‘de tarım işçileri, yılın ilk limon hasadı için bahçelerin yolunu tuttu. Limon hasadının yapıldığı bahçede ilk makası, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu attı. Sezonun ilk limon hasadına katılan Başkan Tollu, en iyi limonu hasat ederken, güzel bir sezon geçirmesi temennisiyle limon işçilerine tatlı ikramında bulundu.

Üretime ve üretilene artı değer katmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Ülkede üretimin %65’ini Erdemli karşılıyor. Dolayısıyla ülke ekonomisine ve aile bütçelerine, insanlarımızın aile bütçesine çok ciddi bir katkısı söz konusu. Şu anda 500 bin tona yakın bir hasat bekleniyor inşallah Erdemlimizde. Fiyatlarda bu sene iyi inşallah daha da iyi olmasını temenni ediyoruz. Dalda şu anda limonumuz 7,8 lira civarında. İnşallah daha da artar. 2022-2023 yılı hasat sezonumuz hayırlı olsun, üreticilerimize bereketli ve bol kazanç diliyoruz. Çünkü bizim insanımız ekmeğini taştan çıkaran insanlarımız, dolayısıyla insanlarımızın kazancı bizim için gerçekten çok önemli. Çünkü insanlarımız aile bütçelerini, ailelerini geçindirdikleri gibi ülke ekonomisine de çok ciddi katkı sunuyorlar. Çünkü bizim ürettiğimiz tüm ürünler, yurt dışı pazarıyla buluşuyor. Dolayısıyla ülkemiz çok ciddi bir döviz kazanıyor. Üreticilerimize kolaylıklar diliyoruz, bereketli ve bol kazanç temenni ediyoruz” diye konuştu.

Üreticilerden Mehmet Keskin de yıllık geçimlerinin limon üretimine bağlı olduğunu ifade ederek, yeni sezondan umutlu olduklarını söyledi.

Limonun kilogramının dalında 7-8 lira olduğunu belirterek, ‘’Girdi maliyetleri yüksek ama fiyatlar iyi. Temennimiz fiyatların biraz daha artması. Çiftçimizin yüzü gülüyor artık’’ diye belirtti.

Çalışanlardan Fatma Karaboğa, geçimlerini limondan sağladıklarını belirterek, ‘’Kendimizin de bahçemiz var ancak şu anda limonun hasadına katıldık. Aile bütçemizin yüzde 80’ini ve çocuklarımızın okul masraflarını burada çalışarak sağlıyoruz’’ ifadesini kullandı.