Kursiyerlere sertifikalarının verildiği el emeği göz nuru eserlerin sergilendiği genel sergide hayat boyu öğrenme haftası etkinlikleri kapsamında açılan sergide 3 bin 872 adet ürün görücüye çıktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Erdemli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okuluna Hayat Boyu Öğrenme Projesi kapsamında şu ana kadar meslek edindirme dallarında 985 kurs açıldığını bu kurslardan 21 bin 250 kişinin belge alarak yararlandığını söyledi.

İçinde bulunduğumuz yüzyılda, örgün eğitim kurumlarını ve bu kurumlarda geçirilen zamanı aşan, öğrenme talebi ortaya çıktığına dikkat çeken Açıkyörük, ‘’Örgün eğitim dışında ortaya çıkan, hayat boyu öğrenme talepleri, ilçemizde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü aracılığı ile yürütülmektedir.

Hayat boyu öğrenme, günümüzün ve geleceğin eğitim uygulamaları içinde, bireyin ömür boyu eğitim ihtiyacını destekleyen, etkili ve yaygın bir süreçtir. Halk Eğitim kurslarımız evde, mahallede, okulda, işte, her yerde bireye ulaşabilen, her alanda ve her yaş grubuna erişen, esnek yapısıyla, bireyin ve toplumun mesleki ve sosyal başarısını desteklemektedir.

Halk Eğitimi Merkezi kurslarımız ile,  bireylerin yeni beceriler edinmesi, var olan becerilerini geliştirmesi, sosyalleşmesi, yaşadığı çağa ve onun getirdiği değişimlere uyum sağlayabilmesi, iyi insan ve iyi vatandaş olabilmesi, somut olmayan kültürel mirasımızın, yeni nesile aktarılması amaçlanmaktadır’’ dedi.

Açıkyörük şöyle konuştu: ‘’Halk Eğitimi Merkezimizde okuma yazma kursları, nitelikli işgücü ve istihdama yönelik meslek kursları, genel kurslar ve açık öğretim okulu işlemleri yürütülmektedir.

Halk Eğitim Merkezlerinde bakanlığımızın çıkardığı modüller çerçevesinde 75 alanda, 2617 Meslek Kursu, 1132 Genel Kurs olmak üzere 3749 çeşit kurs verilmektedir.

İlçemizde 1 Eylül 2022- 31 Mayıs 2023 tarihleri arasında 280 çeşit kurs modülünde kurs açtık.Bu tarihler arasında açmış olduğumuz toplam kurs sayısı 985 tanedir. Kurslara katılan toplam kursiyer sayısı 21 bin 249’dur. Bugün hayat bayu öğrenme haftası etkinlikleri kapsamında yaptığımız sergide 3 bin 872 adet ürün sergilendi.

Bütün kurslarımız kursiyerlerimize yeni bilgi ve beceriler öğretmekte onların gelişimine katkı sağlamaktadır. Biz bütün vatandaşlarımızı halk eğitimi merkezimizdeki kurslara katılmaya davet ediyoruz.

Çünkü Mersinde öğrenme hayat boyudur. Bu duygularla halk eğitimi merkezi çalışmalarında bizlere her daim destek olan başta sayın kaymakamımıza, belediye başkanımıza, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize, usta öğreticilerimize ve kurslara zaman ayırarak öğrenmeye istekli kursiyerlerimize teşekkür ediyorum.’’

Konuşmanın ardından kursiyerler tarafından halk oyunları gösterileri sunuldu. Serginin açılışına Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, daire amirleri, kursiyerler ve davetliler katıldı. Sergiye vatandaşların ilgisinin büyük olduğu görüldü.