Etkinlik, 59. Kütüphaneler Haftası Erdemli Halk Kütüphanesinde gerçekleştirildi. Deprem sonrası ilçeye bağlı Limonlu ve Tırtar mahallelerine gelerek eğitim alan depremzede çocuklar için  ‘okuma ve müzik’ etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan çocuklara jandarma görevlileri tarafından okumanın önemi anlatıldı birlikte kitap okuması yapıldı. Etkinlik sonrası çocuklara İlçe Kaymakamı Aydın Tetikoğlu ile Mersin İl Jandarma Komutanı Yardımcısı Albay Bülent Demirbasan ve ilçe halk Kütüphane Müdürü Ali Şekerci tarafından kitap ve çeşitli hediyeler verildi.

Depremzede çocuklardan Mehmet Efe Kıraç, ‘’Kütüphaneler haftası nedeni ile jandarmalar bize okuma etkinliği düzenledi. Etkinlikte müzik resitali de verildi ve ben depremde yaşadıklarımı biraz da olsa unuttum ve çok mutlu oldum. Jandarma görevlilerine teşekkür ederim’’ dedi.

Öğrencilerden Mavi Tuluk ise, Erdemli Halk Kütüphanesinde okuma etkinliğine katılmaktan mutlu olduğunu belirtti. Tuluk, etkinlikte müzik dinletisinin yanında hikaye okunduğunu ve çeşitli hediyeler verildiğini kaydetti.

Asmin Gümüş de depremde yaşadıkları travmayı gidermek amacıyla kendileri için çeşitli etkinlikler düzenlendiğini bunlardan bir tanesinin de ‘okuma ve müzik’ etkinliği olduğunu vurguladı. Kendileri için düzenlenen etkinliklerden dolayı çok duygulandığını dile getiren Gümüş, jandarmalar bizi mutlu etkemk için herşeyi yapıyorlar çok teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

Etkinlik sonrası çocuklara çeşitli hediyeler verildi. Etkinliğe, ilçe kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Mersin İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Bülent Demirbasan, Erdemli Jandarma Komutanı Yarbay Erhan Erdoğan, Kütüphane Müdürü Ali Şekerci ve daire amirleri katıldı.