Erdemli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Tarım Lisesi) müdürü Mehmet Tekin gazetecilere yaptığı açıklamada, okullarının tarım alanında eğitim veren meslek okulu olduğunu belirterek, ‘’Okulda Anadolu Meslek Lisesi programı yanında hafif zihinsel engellilerden oluşan 3 sınıfta toplam 22 öğrencimiz var tarım alanında eğitim görmektedir.

Bu öğrencilerimiz uygulama alanında narenciyenin yanında örtü altında ve açıkta üretim yapmaktadırlar. Öğrencilerimiz ekim ayında dikmiş oldukları karnabahar, brokoli ve biberleri hasat etmeye başladılar. Ayrıca ilçedeki çiçekçilerin ihtiyacını karşılayan kaktüs ve diğer süs bitkilerini üretmektedirler. Bu üretimde öğrencilerimiz tarım alanında hem teorik olarak görmüş oldukları bilgileri uygulamaya dönüştürerek beceri sahibi olmaktadırlar. Öğrencilerimiz kendi diktikleri ürünleri hasat ettiklerinde mutlu oluyorlar. Çocuklarımızın mutlu olduğunu görmek bizleri de mutlu ediyor’’ dedi.

Özel öğrencilerin yetiştirdiği çiçekler ve sebzelerin hasadının ardından hem özel sektöre sunduklarını hem de Erdemli Öğretmenevinde değerlendirildiğini ifade eden Tekin, buradan elde idelin gelirle hem okula katkı sağlanırken hem de ihtiyaç sahibi öğrencilerin ihtiyaçlarının temin edildiğini kaydetti.

Erdemli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Tarım Lisesi)’nde tarım dersi öğretmeni Merve Ergül ise, süs bitkilerinde kaktüs ve suculentleri çelik alarak çoğalttıklarını belirterek, üretilen süs bitkilerini ilçedeki çiçekçilere ve kent merkezinde hükümet binası önünde kurdukları standa kendileri satışını yaptıklarını belirtti.

Okulun uygulama bahçesinde kışlık sebzelerden Brokoli, karnabahar, aysberk marul ve mor lahana üretimini yaparak hasadını da yaptıklarını ifade eden Ergül, ‘’Öğrencilerimiz sebzelerin dikiminden bakımına ve hasadına kadar her süreçte dahil oldukları için öğrendiklerini unutmuyorlar ve çok mutlu oluyorlar. Toprakla uğraşmayı seviyorlar’’ diye konuştu. .

Özel öğrencilerden Kevser Dilbeş, sebzeleri arkadaşlarıyla birlikte diktiklerini,  çapaladıklarını, toprağını havalandırdıklarını, sebzeleri yetiştirdik ve hasadını da yaptıklarını dile getirdi. Öğrencilerden Kardelen Kıvrık ise, öğretmenleri Merve Ergül sayesinde sebze yetiştiriciliği öğrendiklerini belirtti.