Kütüphanenin açılışına Vali Ali Hamza Pehlivan, kaymakam Aydın Tetikoğlu, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, şehidin babası Ali, annesi Emine, eşi Melike ve 7 aylık oğlu Celil Ayaz Alp Mutlu, ilçe protokolü, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Şehit Celil Mutlu adının yaşatılması için kütüphane kurduklarını anımsatan Vali Ali Hamza Pehlivan, buradan faydalanacak öğrenci ve öğretmenlerin şehit Mutlu' yu her daim yad edeceğini söyledi.

Vali Pehlivan, ‘’Dünden bugüne, vatanın birliği beraberliği, şanlı bayrağımızın ilelebet dalgalanması, ezanımızın susmaması için mücadele edip canını feda eden bütün şehitlerimiz saygıyla yad edecek bugünün ve yarının nesilleri" şeklinde konuştu.

Şehitin annesi Emine Mutlu, ‘’Şehidimin oğlu asker olacak inşallah. Bunu da duysunlar. Yavrum yiğidim babasının kaldığı yerden devam edecek. Babasının intikamını doya doya alacak. Biz görmezsek burada kalanlar da görsün inşallah. Aslanlar gibi yetişecek benim çocuğum (torunum). Babasının yüreği var onda" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Pehlivan kucağına şehidin hiç görmediği ismini taşıyan Celil bebeği alarak, aile üyeleriyle birlikte kurdeleyi keserek kütüphanenin açılışını yaptı.

4 bin 500 adet kitap bulunan kütüphaneyi gezen Vali Pehlivan şehit ailesi adına 500 adet kitap bağışında bulunarak okul idarecilerine teslim etti.