11 ve 12. Sınıf öğrencilerine mesleki rehberlik kapsamında, üniversite ortamını görmeleri, kendi alanlarına yönelik bölümleri yakından tanımaları, üniversite sınavına hazırlık sürecinde olan öğrencilerin motivasyonlarının artması ve meslek seçimine katkı sağlaması amacıyla Mersin Üniversitesine gezi düzenlendi.

Okul müdürü, müdür yardımcısı, alan öğretmenleri ve öğrencilerin katıldığı gezi kapsamında Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar ziyaret edildi. Ziyaretin ardından öğrenciler, Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünde Doç. Dr. Emine Yılmaz Bolat’ ın sınıfında üniversite öğrencileriyle birlikte derse katıldılar. Ders bitiminde Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde çeşitli etkinlikler yaparak ve oyunlar oynadılar. Kampus içindeki diğer fakülteleri gezen öğrenciler, kütüphaneyi ziyaret etti.

METAL Müdürü Mustafa Çetin ME. Ü rektörü Prof. Dr. Erol Yaşara göstermiş olduğu yakın ilgi ve alakadan, samimi ve sıcak misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti. Ayrıca gezi boyunca öğrencilere danışmanlık yapan Doç Dr. Emine Yılmaz Bolata, kampus içerisinde rehberlik yaparak öğrencilerimizle yakından ilgilenen Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Sefa Okçuya, gezinin planlanmasından sorumlu Müdür Yrd. Osman Çarpar ve Alan Şefi Zeynep Dere’ ye  gezi boyunca öğrencilere eşlik eden alan öğretmenleri Aylin Toga,  Betül Dervişoğlu, Elif Çevik’ e ve bu organizasyonda desteğini esirgemeyen Erdemli Belediyesi’ne teşekkür ederek çok faydalı bir çalışma olduğunu ifade etti. Öğrencilerin çok memnun kaldığı bu etkinlik sayesinde hedeflerinin mutlaka üniversite okumak yönünde pekiştiğini belirtti.