Mersin´in Erdemli ilçesine bağlı Çerçili Mahallesi Muhtarı Osman Ersin, yaz aylarında başlayıp sonbahar sonlarına kadar, dikimini yaptığı 40 dönümü örtü altı sera, 360 dönümü de açıkta olmak üzere toplam 400 dönüm araziden bu yıl 5 bin ton domates rekoltesi beklediğini söyledi.

Ülkenin kalkınması için mutlaka üretmek ihraç etmek zorundayız diyen Ersin, mahalleliler ile birlikte omuz omuza verdiklerini ve 10 yıldır 200 kişiye istihdam sağladıklarını belirtti.

Bahar aylarının başından itibaren son baharın sonlarına kadar açıkta ve serada 200 kişi ile ülke kalkınmasına katkı sağladıklarını belirten muhtar Ersin, yaz aylarında günlük 200 işçi ile fabrika gibi çalıştıklarını belirterek, çalışanların kimi domatesin bakımını yapıyor, kimi domates topluyor, kimilerinin ise özenle kasalara istiflediğini kaydetti.

400 dönüm arazide yani serada ve açıkta domates üretimimiz var diyen Ersin şöyle konuştu:

‘’Yaklaşık 10 yıldır açıkta ve sera içinde domates yetiştiriyorum. Yetiştirdiğimiz ürünlerin çoğu Ortadoğuya, balkanlara ve yurt içine gidiyor. Üretim alanımız 800 ile 1350 rakım aralığında değişiyor. Şartlar ne olursa olsun üretmek zorunda olduğumuzu biliyoruz. 400 dönüm arazide domates üretiyorum bunun 40 dönümü serada diğer kalan 360 dönümü ise açıkta üretim yapıyoruz. Geçen yıl toplam üretimimiz 4 bin ton idi bu yıl 5 bin tona çıkartmayı hedefliyoruz. Fiyatlar da iyi giderse her şeyin güzel olacağına inanıyorum.  Sera ve açıkta çalışan yaklaşık 200 çalışanımız var ve bu hareketle örnek olmaya çalışıyoruz. Hem kendimiz hem de ülkemiz için güzel bir hareket.  Üretmenin bilincindeyiz. Üretmez isek her şey sıfıra iner. Yaptığımız iş zor ancak bakımını yaptığınızda domatesin getirisi çok iyi. Benimle birlikte ülkemde kazanıyor insanlarımda kazanıyor. Domatesi dikimde sadece muhtar Osman kazanmıyor herkes kazanıyor. Sözün kısası ülkemiz için üretmek zorundayız.’’

200 çalışanlarımızın tamamı kendi mahallelimizin insanları diyen muhtar Osman Ersin, mahalle halkı ile omuz omuza vererek ürettiklerini kaydetti.

Geçen yıl 4 bin ton üretim yaptıklarını bu yıl ise hedeflerinin 5 bin tona ulaşarak ülke kalkınmasına daha fazla katkı sağlamak olduğunu vurgulayan Ersin,  ‘’Şartlar ne olursa olsun, ülkemizin zor günlerden geçtiğini biliyoruz ve bu işi ülkemizin kazanması için severek yapıyoruz. Gayette şu an her şey güzel gidiyor’’ diye belirtti.

Fatma Topal ise, “Biz bu işleri çocukluktan beri yapıyoruz. Torosların zirvesinde yaylada olmamıza rağmen 40-45 derece sıcak altında çalışıyoruz. Muhtarımızın sayesinde yıllardır burada çalışıp evimize ekmek götürüyor, 2’si lisede bir tanede üniversitede çocuk okutuyoruz.  Başka işlerde yani çalışabiliriz ama Osman abinin sayesinde sürekli buradayız.

Günlük yevmiye ile çalışanlardan Yasemin Arslan, muhtarın öncülük yapmasıyla günlük yevmiye ile evimize ekmek götürmeye çalışıyoruz. Herkesin imkânı bir değil sebze yapmakta kolay değil. Muhtarımız öncülük yaptı imkânlar sağladı hep birlikte onun sayesinde çalışıyoruz kendisinden Allah razı olsun’’ şeklinde kaydetti.    

Üniversite öğrencisi Halil Koca da yaz aylarında domates tarlasında çalışarak okul harçlığını çıkarttığını ifade ederek, ‘’Karaman Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesinde okuyorum. Aileme daha fazla yük olmamak için yazın okul tatil olunca ben de tarlada çalışarak okul harçlığımı çıkartıyorum. Bana diğer insanlara bu şansı tanıyor muhtarımıza teşekkür ediyorum’’ diye belirtti.