Maç öncesinde basın açıklaması yapan Erdemlispor'un Başkan yardımcılarından ve basın sözcüsü İbrahim Hatipoğlu, galibiyet parolasıyla sahaya çıkacaklarını, mutlak galibiyet için var güçlerini ortaya koyacaklarını söyledi. Karşılaşmanın skoru Hatipoğlu'nun açıklamasıyla tam anlamıyla örtüştü. Ligin başından beri eksikleriyle uğraşan takım bu hafta ilk puan ve ilk galibiyetle tanıştı.

Bilbay Taştemel antrenörlüğündeki Erdemlispor karşılaşmanın başında 1-0 geriye düşse de ilk yarıda 2, ikinci yarıda da 2 olmak üzere toplam dört gol bularak 3 puanı alan taraf oldu. İlk yarıda çok sayıda gol pozisyonu kaçıran takımın maçın geri kalan kısmında gösterdiği öz güven ve performans taraftarlarından da tam puan aldı.

"Bu hafta bizin için fevkalade güzel oldu"

Maç sonunda açıklamalarda bulunan basın sözcüsü İbrahim Hatipoğlu, "Ligin 4. haftasını geride bıraktık. İlk 3 hafta bizim için üzücü geçti. Tabi yeni kadro, takıma yeni katılan oyuncular, derken birbirlerine alışmaları gerekiyordu. İlk 3 hafta eksiklerimizi değerlendirdik ve bu hafta için iyi bir hazırlık yaptık. Bu hafta neler yapabileceğimizi gösterdik. Bu hafta bizin için fevkalade güzel oldu. Aynı özverimizi önümüzdeki maçlarda da göstermek istiyoruz, lig bizim için şimdi başlıyor" dedi. 

 

"Mücadelemizle galibiyeti hak ettik"

Çok sayıda gol pozisyonu yakaladıklarını aktaran Hatipoğlu, "Pozisyon bulduk, çok gol kaçırdık. Yine de 4 gol bulduk. Erken dakikalarda şanssız bir gol yedik. Futbolda oluyor böyle şeyler. Takımımızın toparlanması, mücadelesi takdire şayandı. Galibiyeti hak ettiğimiz bir mücadele ortaya koyduk. Moral ve motivasyonumuzda en yüksek seviyede, tam da istediğimiz gibi" diye konuştu.

"Herkes ziyadesiyle memnun"

Başkan Yardımcılarından ve takımın genel kaptanı Hakan Topal ise ortaya konan mücadeleden gerek kulüp başkanı Mehmet Morgül'ün , gerek yönetim, gerekse taraftarların ziyadesiyle memnun kaldığını söyledi.

 

Topal, "Takımımız ortaya koyduğu futbol, birliktelik ve mücadelesiyle adeta göz doldurdu. Seyir sevki yüksek bir maç izledik. Her dakikasında büyük heyecan yaşadık. İyi mücadelenin karşılığı olarak takımımız hak ettiği 3 puanı aldı. Emeği geçen herkesi kutluyorum" şeklinde konuştu.

 

"Bu şarkı burada bitmez"

Maç sonunda takımın efsane başkanı Mehmet Morgül ise kısa ve öz konuşarak, "Bu şarkı burada bitmez" dedi.