Barınağa dinlenmek ve beslenmek amaçlı inen pelikanlardan bir tanesinin gagasına misina ve balık oltası takıldı. Bir diğer pelikan da yardım etmek amaçlı çabalarken kendisi de misinaya dolandı. Pelikanların misinadan kurtulma mücadelesini gören balıkçılardan İbrahim Geçen, pelikanları yakalayarak misinalardan kurtardıklarını söyledi.

Geçen, Erdemli Balıkçı Barınağı pelikanların göç yolu üzerinde bulunduğunu belirtti. Barınakta balıktan dönen balıkçıların küçük balık atarak beslendiğini belirten Geçen, ‘’Bu pelikanlar her yıl  Erdemli Balıkçı Barınağına geliyorlar. Bir pelikanımız çapari oltasına takılmış ardından diğeri kurtarayım derken o da takılmış. Birbirlerinden kurtulmak için büyük mücadele verdiler ve yoruldular.  Biz de balıkçılar olarak pelikanları yakalayıp ayırdık ve çapari oltasından kurtararak Doğa Koruma ve milli Parklar Erdemli Şefliğine tedavilerinin yapılması için haber verdik. Ancak pelikanlar ekip gelmeden uçup gittiler’’ dedi.

Pelikanların bu bölgeye yaz döneminde daha serin yerler olan Avrupa ve balkanlara giderken, kışın da ılıman olan Akdeniz üzerinden İran ve Afrikaya göç ettikleri belirtiliyor.