Erdemli Belediyesi Kültür Merkezindeki konferansa ilçe kaymakamı Aydın Tetikoğlu, İlçe Müftüsü Hasan Küçük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmet Topçu,  Erdemli Esnaf Odası Başkanı Halil Metik, Erdemli Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmet Erdoğan, Tömük Esnaflar Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cengiz Açıkyörük, Erdemli Mesem Müdürü Hüseyin Kurt, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Mehmet Üsücü esnaflar, MESEM okulu öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Konferans öncesi açış konuşması yapan ilçe müftüsü Hasan Küçük, Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında konusunda uzman Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Dr. Muhlis Akar’ı davet ettiklerini ve kendileri de bizi kırmayarak geldiklerini bu nedenle teşekkür ettiklerini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Dr. Muhlis Akar ise Ahilik Haftası Etkinlikleri çerçevesinde ‘’İslam’da İş ve Ticaret Ahlakı’’ konulu konferansında İslam’da iş ve ticarete verilen önemi ayetlerle anlattı.

Akar, konuşmasında Ahlaktan bağımsız olarak yalnızca iman ve ibaret Allah katında iyilerden olmak yeterli olmadığı gibi iman temeli olmayan salt ahlak da yeterli olmuyor diyerek, ‘’Bu nedenle Kur’an-ı Kerimde imanın hayata yansıması olarak iş ve ticarete büyük önem verilmiş, iş ve ticaretin helal kazanç yollarından biri olduğu vurgulanmıştır’’ diye belirtti.