Erdemli Belediyesi ve Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde YKS öncesinde öğrenciler deneme sınavına girdi. Erdemli genelinde beş okulda yapılan sınava 2 binin üzerinde öğrenci katılım sağladı. Erdemli Belediyesi Kurs Merkezleri’nin eğitim faaliyetleri kapsamında yürütülen çalışmada sınav gerçeğini aratmadı. Kimliğini unutan bazı öğrenciler ise sınava alınmadı.

Beş farklı okulda yapılan sınav merkezlerinden biri olan Erdemli Borsa İstanbul Fen Lisesi okul bahçesinde öğrenciler sınava bir saat kala okulda hazır bulundu. Aileler ise çocuklarının sınav heyecanına ortak olmak için okul bahçesinde bekledi.

Eğitimin önemine dikkat çeken Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “ Açtığımız kurs merkezleriyle ücretsiz olarak öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Bu kapsamda üniversite ve liselere hazırlık kurs merkezlerimiz bireysel ve kitlesel başarıda kentin her yıl gurur kaynağı olmuş durumda. Bu adımlarla alanında, bu kararlılıkla uzman kadromuzla çalışmalar sürdürüyoruz. Ben bütün öğrencilerime başarılar diliyorum” diye konuştu.

YKS öncesi son provanın yapılmasından hem aileler hem de öğrenciler memnun.

YKS öncesi prova yapabildiği için memnun olduğunu ifade eden öğrenci Rana Yürenç, “ Sınava son prova ve heyecanımı yenmek için geldim. Sınavdan önce kendimi test edebileceğim için bu sınavın bana katkısı çok fazla. Sınav anında nasıl bir yol izlemem gerektiğini görmüş olacağım. Böyle bir sınavın olması çok güzel oldu o yüzden Erdemli Belediyesi’ne çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Böyle bir sınavla kendini deneme fırsatı yakaladığı için mutlu olduğunu ifade eden öğrenci Emre Furkan Gürsoy, “Haftaya gerçek sınav var. Aynı koşullarda sınava benzer bir sınav yapacağız. O yüzden heyecanımızı yenmek adına bir hafta öncesinde iyi oldu bu” diye konuştu.

YKS sınavı öncesi böyle bir sınavın yapılmasının çocuklara fayda sağlayacağını ifade eden veli İlhami Çevik, “ Bu sınavla hem heyecanlarını gidermek açısından hem de şimdiye kadar çalışmalarının ön provasını yapma açısından önemli olacağını düşünüyorum. Böyle hizmetlerin devam etmesi hem ilçemiz açısından hem de bütün gelecek öğrencileri açısından faydalı olacağı için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çocukların sınav heyecanını böyle sınavlarla atabileceğini ifade eden veli Fatma Acer, “ Bu sınav kendilerini denemek için çok iyi oldu. Bakalım gerçek sınavları nasıl olacak. İnşallah Pazar günkü sınavda başarılı olurlar” diye konuştu.

Öte yandan Erdemli Belediyesi Kurs Merkezleri geçen yılki sınavlarda Türkiye’nin en prestijli okullarına öğrencileri kazandırarak Türkiye’ye gündem olmuştu.