Alınan bilgiye göre, Bir süredir mahallede başıboş gezinen kangal cinsi sokak köpeği, 77 yaşındaki Neriman Özgür'e saldırdı. Elinden ısırılan kadını köpekten komşuları kurtararak olay yerine ambulans çağırarak hastaneye götürülmesini sağladı.

Hastanede tedavisi yapılan yaşlı kadın taburcu edilerek evine döndü.  Köpeğin daha önce aynı sokakta oturan bir başka kadına daha saldırdığı öğrenildi. Köpeğin kendine saldırdığını anlatan Neriman Özgür, çok korktuğunu ifade etti.

Olayla ilgili bilgi veren yaşlı kadının oğlu Arif Özgür " Sokakta gezen Kangal cinsi köpeğin saldırması sonucu annem yaralandı. Annem hastaneye götürüldü, acildeki doktor gerekli müdahaleyi yaptı, ilaç verdi ve taburcu etti" dedi.

Aynı köpeğin daha önce komşularından birine de saldırdığını kaydeden Özgür, Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından bu köpeğin götürülmesini istedi. Özgür, ‘’Yaz aylarının gelmesi ve sıcakların artmasıyla birlikte Erdemli sokaklarında aniden sokak köpekleri çoğaldı. Biz korku içindeyiz ve sokak köpeklerinin toplatılmasını istiyoruz’’ diye konuştu.

Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışma sonrası köpeği güçlükle yakalayıp barınağa götürdü.