Olay, dün akşam saatlerinde ilçeye bağlı Alata Mahallesi Erdemoğlu Bulvarı alt kısmında Alata deresinin kenarındaki parkta meydana geldi.
Edinilen bilgiye göre, hastane personellerinden Ali Demir ile eşi Ayşe Demir birlikte yürüyüş yaparken ağaç altında bir bebek çantasını fark etti. Baktıklarında bebeği gören ve yakından ilgilenen Demir çiftçi, durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. 

Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri bebeği teslim alarak ambulansla Erdemli Devlet Hastanesi Acil Servisine götürdü. Burada ilk müdahalesi yapılan erkek çocuğun 3 kilogram ağırlığı 50 santim boyunda 3-4 günlük olduğu, bebekte oluşabilecek enfeksiyon nedeniyle hastane Yeni Doğan Ünitesi’ne alındı. Kuvözde özenle bakılan ve ‘Murat’ ismi verilen bebeğin iyileşmesinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne teslim edileceği bildirildi.
Bebekle ilgili hastane Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayhan Demir, bilgi verdi.

Demir, bebeğin polis eşliğinde ambulansla acil servise getirildiğini ve nöbetçi doktorun ilk müdahalesinin ardından yapılan tetkikte 3 kilo ağırlığında 3-4 günlük olduğu tahmin edilen bir erkek bebek olduğunu söyledi. Demir, bebeğin muhtemelen hastane doğmuş olduğunu tahmin ettiklerini belirterek, ‘’Bebeğin ilk beslenmesi ve ilk aşısı yapılmış izleri mevcuttu. Bebekte enfeksiyon bulgularının mevcut olduğunu kaydeden Demir, ‘’Bebeğimiz yeni Doğan Servisine yatırılarak tedavisine başlanıldı’’ dedi. Öte yandan polisin, çocuğun annesinin bulunması için çalışmalara başladığı belirtildi.