Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, MESEM’den ustalık belgesi alan ortaokul mezunu ustalara geçen yıl tanınan telafi derslerini vermeleri karşılığında Anadolu Teknik Lisesi mezunu olma hakkının verilmesinin ardından bu okula ilginin arttığını söyledi. Bu yıl mezun olan öğrencilerden 6 tanesi üniversite sınavına girecek. Bunların içinde çocukları ile üniversite sınavına birlikte girecek ustalarımız var. Yıllar önce okuma imkânı bulamayanlar şimdi üniversite bitirmenin heyecanını yaşıyorlar’’ dedi

Özellikle esnafların ara eleman talebini bu şekilde çözüldüğünü belirten Açıkyörük, ‘’Erdemli MESEM bu yıl üçüncü mezununu veriyor ve bu yıl 199 öğrenci mezun oluyor. Mezun olanlar hem meslek lisesi mezunu olurken hem de işletme kayıt belgesi ile yeni işyeri açabiliyor’’ şeklinde konuştu.

Geçmişte Çıraklık Eğitime eleman bulmakta zorlanırken şimdi diğer liseler ile yarışır duruma geldiğini kaydeden Açıkyörük, şöyle konuştu:

‘’Şu an ilçemizde mesleki eğitim alan bin 900 öğrencimiz var. Örgün eğitim alan meslek liselerimizde ise bin 801’dir. Buradan şu sonucu çıkartıyoruz ki Mesleki eğitim ilçemizde aktif bir şekilde devam ediyor. Artık MESEM mezunu olmak bir ayrıcalık olacak.’’

MESEM’ den bu yıl mezun olan elektronik ustası Durmuş Ali Çevik, içinde hep okuma isteği bulunduğunu belirterek, ‘’Okuma isteğimi MESEM’ de buldum. Burada okudum ve sınavlarına girdim başardım ve okuldan mezun olarak lise diplomamı aldım.

Cumartesi Pazar günü de kızımla birlikte üniversite sınavına girecek kızımla gireceğim. Hedefim Üniversiteyi bitirmek. Üniversite sınavına da kızımı başarılı olması için motive etmek için giriyorum’’ dedi.

23 yıllık Mobilya ustası İbret Gücüş ise, ‘ilkokulu bitirdikten sonra imkânsızlıktan okuyamadım. Daha sonra ortaokulu dışarıdan bitirdim, şimdi de bakanlığın ustalık belgesi olanlara lise telafi derslerini vermeleri durumunda meslek lisesi mezunu sayılacakları imkânı tanındı bende bunu başardım ve mezun oldum cumartesi Pazar günü ise üniversite sınavına gireceğim. Hedefim de en az iki yıllık meslek yüksekokulu mezunu olmak var’’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere diplomaları verildi. Ahilik yemini yapıldı. Bölüm birincilerine plaketler oda başkanları tarafından verildi. Kepler havaya atıldı.

Törene ilçe kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, STK temsilcileri, öğrenciler ve yakınları katıldı.