Erkenci kiraz dalında 35-40 lira arasında alıcı bulurken, yurt içinde başta İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Kayseri gibi illere sevkiyatı yapılırken yurt dışında ise Rusya, Almanya ve Norveç gibi ülkelere ihraç ediliyor.

Çukurova bölgesinde açıkta kiraz hasadının Erdemli ilçesine bağlı Koramşalı Mahallesinde başlanıldığını belirten üretici Hasan Evden, gazetecilere Norveç, Almanya ve Rusya gibi ülkelere ihracatının yapıldığını söyledi.

Hasadına başlanılan kirazın kalitesinin çok iyi olduğunu vurgulayan Hasan Evden, ‘’Ürünümüze özellikle yurt dışından talep çok fazla. Ürünümüzün ilk çıktığında 60-70 lira civarında satılırken şimdi ise dalında 35-40 lira arasında alıcı buluyor. Biz memnunuz’’ dedi.

Geçmişte açıkta domates ve sebze diktikleri yere erkenci tür kiraz diktiklerini ve erken hasat yapmalarından dolayı yüzlerinin güldüğünü belirten Fatma Şimşek ise, gazetecilere şunları söyledi:

‘’Daha önce domates ve açıkta sebze ekimi yapıyorduk. Ürettiğimiz ürün kendi masrafını karşılamaz oldu ve mahallede turfanda kiraz dikimi başladı verim güzel olunca bizde erkenci tür kiraz diktik ve 15 yıldır ürün alıyoruz. Yetiştirdiğimiz kiraz erkenci türü etli ve kaliteli bu nedenle de ihracatçılar ve sevkiyatçıların tercih ettiği bir tür. İlk çıktığında dalında 60-70 lira arasında giderken şimdi ise 35-40 liraya alıcı buluyor. Bu da erkenci tür kiraz yetiştiren bizleri memnun ediyor.’’