Lütfi Elvan Futbol sahasında bu yıl 18’incisi düzenlenen turnuvada 42 mahalle takımı katıldı, 122 karşılaşma gerçekleşti 1008 sporcu takımlarının galip gelmesi için ter döktü.

Ana sponsorluğunu Erdemli Belediyesinin yaptığı turnuvada Kayacı spor ile Karakeşli spor şampiyonluk için mücadele etti.

Birincilik maçı öncesi Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, mahalleler arası maçlardaki heyecanın milli maçları aratmadığını maç izlemek için 7’den 70’e herkesin takımını desteklemek için tribündeki yerini aldığını belirterek herkese teşekkür etti.

Maçları izlemek için kadınların işini bırakıp geldiğini belirten Tollu, ‘’Bu turnuva mahalleler arası karşılaşma olduğu için burada sadece mahallenin çocukları top oynuyorlar, dolayısıyla başta kadınlarımız kendi çocuklarına destek veriyor sahipleniyorlar. Bu nedenle de kadınlarımız ağırlıkta ve buda onların en doğal hakları’’ şeklinde konuştu.

Maçın birinci yarısı 1-0 Kayacı Sporun üstünlüğü ile sona erdi, ikinci yarıda durum 1-1 oldu. 1-1 berabere devam eden maçta orta hakemin verdiği penaltı kararına itiraz eden Karakeşli spor oyuncuları itirazlarının değerlendirilmemesi sonucu sahadan çekilme kararı aldı. Karakeşli spor oyuncularını ilçe kaymakamı Aydın Tetikoğlu da ikna edemedi.

Karakeşli spor sahadan çekildiği için hükmen yenik sayıldı ve turnuva ikincisi oldu. Turnuvanın birincilik kupasını Kayacı spor aldı. Turnuvanın en centilmen takımı kupasını ise Köselerli takımı elde etti. Takımların kupasını kaymakam Tetikoğlu verdi.

Turnuvada dereceye giren takımlara ve şampiyon takıma Mevlüt Gündüz ise Mevlüt Gündüz İnşaat olarak para ödülü vererek destek sağladı.

Turnuva seyircisinin yüzde 70’ini kadınlar oluşturdu. Kayacı sporda üç oğlunun top koşturduğunu söyleyen Nahsanem Cüce, ‘’122 maç yapıldı ve birinciliğe kadar geldik inşallah kupayı çocuklarımla beraber biz alırız’’ dedi.

Evdeki işleri bırakıp maça geldiklerini söyleyen Ayşe Kafalı, ‘’İyi olan kazansın kardeşlik kazansın. Oyuncular içinde torunlarım var ancak iyi olanın kazanmasını istiyorum’’ diye belirtti.

Ödül töreninde konuşan kaymakam Aydın Tetikoğlu, ‘’Böylesi turnuvalarda ufak tefek hadiseler olabilir. Burada takım olarak kazanan yok kazanan Erdemli halkıdır’’ dedi.

Turnuvada Karakeşli sporun sahadan çekilmesiyle oluşabilecek olayları jandarmanın sahada ve izleyici tribünlerinde zamanında aldığı geniş önlemler engelledi. Alınan tedbirler nedeni ile kaymakam Aydın Tetikoğlu jandarma komutanlığına teşekkür etti.