Erdemli Orman İşletme Müdürü Murat Körlü yeni yürüyüş rota yolu ile ilgili gazetecilere bilgi verdi. Körlü, Kayacı Vadisindeki doğa yürüyüşü rotasını Orman Genel Müdürlüğünün geçen yıl projesini hazırlayarak yurt genelinde yapılmasını planladığı eko turizm konulu projenin Mersin’de Kayacı vadisi uygun görüldüğünü söyledi.

Vatandaşların günlük yaşam stresinden uzaklaşmasının amaçlandığı proje ile bölgedeki doğal güzelliklerin ve tarihi varlıkların görülmesi, hem spor hem de gezi amaçlı bu proje planlandığını belirten Körlü, ‘’Kayacı Vadisi Eko turizm projesi 3 bin 500 metre olarak planlandı. Burada yürüyen vatandaşın tarihi varlıkları görerek doğa güzellikleri içerisinde yürümek ve spor yapması amaçlandı ve yeni eko turizm rotası belirlendi. Parkur güzergahında sular üzerine köprüler yapıldı, yağmurdan korunmaları için korunak yapıldı, yürüyüş için yeni patikalar açıldı’’ dedi.

Yeni eko turizm rotasının açıldığının duyulmasının ardından Erdemlili gençler ile birlikte yürüyüş gerçekleştirdiklerini kaydeden Körlü, gençlerle hem yürüdüklerini hem de spor yaparak güzellikleri birlikte paylaştıklarını kaydetti.

Yeşillikler arasında doğa güzelliği, şırıl şırıl akan masmavi suların arasında arkadaşları ile birlikte yürüyüş gerçekleştiren ardından da buz gibi suya kendilerini bırakarak serinleyen gençlerden Mehmet Dere, ‘’Yeni rotanın açıldığı duyarak arkadaşlarla Kayacı Vadisine yürüyüşe geldik. Böyle olduğunu bilmiyorduk eşsiz bir manzara ile karşılaştık. Yürüyüş parkuru da yapılmış bizde rahat bir şekilde yürüdük emeği geçenlere teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu.

Yürüyüşçülerden Mustafa İlhan ise, Kayacı Vadisinin güzelliğini geç keşfettik, yürüyüşte eşsiz manzara ile karşılaştıklarını ifade ederek, ‘’Burada güzellikleri gördük bu nedenle de herkese tavsiye ederim. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz’’ şeklinde konuştu.