Diğer minarede ise çatlakların tehlike arz etmesi sonucu Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu ve belediye Başkan Yardımcısı Abdülkadir Altunçeçik nezaretinde Erdemli Belediyesi Fen İşleri ekiplerince TEDAŞ’ın elektrikleri kesmesinin ardından kontrollü olarak yıkıldı.

İlçede öğle saatlerinde etkili olan sağanak sonrası çıkan hortum, Kocahasanalı Mahallesi'ndeki Merkez Camisi'nin iki minaresinden bir tanesini yıkmış.

Yıkılan minare, bu sırada yoldan geçen iki otomobilin üstüne devrildi, araçlardaki 2 kişi hafif yaralandı.

İhbar üzerine bölgeye 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Yaralılar, ambulansla Erdemli Devlet Hastanesi’ ne kaldırıldı.

Polis ekipleri, cami çevresini kapatarak önlem aldı.

Bölgeye gelen Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, camide incelemelerde bulundu, ekiplerden bilgi aldı. Merkez camiinin ikinci minaresi ise belediye ekipleri tarafından kontrollü bir şekilde yıkılıdı.

Yıkımı yönetem Erdemli Kaymakamı Aydın tetikoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, sağanak yağış sonrası ilçede meydana gelen hortum nedeni ile Kocahasanlı mahallemizdeki merkez camimizin önce bir minaresi yıkıldı, diğer minaresi ise tehlike arz etmeye başladığı için belediye ekiplerimiz tarafından kontrollü olarak yıkıldı. İlk yıkılan minareden dolayı iki araç hasar gördü. İki de yaralımız vardı. İkinci minarenin de tehlike arz etmemesi için kontrollü bir şekilde yıkımını yaptık. Ayrıca buranın dışında bize ulaşan seralarda tarım arazilerinde ve evlerde hasar olduğu yönünde bilgiler geldi onların da hasar tespitini yapacağız’’ dedi.

Hortum nedeni ile minareleri yıkılan camiide yetkililerin incelemelerini bitirmesinin ardından bir süre ibadete kapalı tutulacağı bildirildi.