Sanayi limonun kilogram fiyatının dalında 3-4 lira arasında satılırken yeşil limon olarak bilinen ‘’Line limon’’un ise kilo fiyatının 10 kat fazlaya yani 40 liraya satıldığını söyledi.

Yıllık 3 ton yeşil limon yetiştirerek internet üzerinden satış yaptığını belirten Armağan Alan, 10 yıldır büyükşehirlerde tekstil mühendisi ve firmalarda yöneticilik yaptığını belirtti.

 

Tekstil mühendisliğini bırakarak kendi tarım firmasını kurduğunu belirten Alan, ‘’Uzun süredir tarımla uğraşıyorum.  Aslında tarımı Mersin’e döndüğümden bu yana öğrenerek farklılaştırmaya çalıştım. 30 dönüm bahçemde 10 çeşit değişik türde tropikal meyve yetiştiriyorum. Bahçemde kan portakalı şeker portakalı, avokado ve diğer meyveler var ve bunları en sağlıklı üretmeye çalıştım. Bahçemizin içinde kullandığımız enerjimizi kendimiz üretiyoruz. Yeni yenilenebilir güneş enerjisinden elektrik, yağmur suyundan aldığımız suyu ruzgar tribününden elde edilen enerji ile yağmur suyu hasadı yapıyoruz. Bu bahçe neredeyse sıfır karbonlu’’ dedi.

Yeşil limonun diğer limon çeşitlerinden farklı aromaya sahip olduğunu kaydeden Alan, özelliği yaz döneminde olması olduğunu vurgulayan Alan, ‘’Şimdiye kadar yurt dışından getirilen bu limonu biz 5 yıldır üretiyoruz. Bizim gibi birkaç bahçede daha üretildiğini biliyorum. Bu sayede ithalatı azaltıp belki de ihraç edecek duruma geleceğiz. Yeşil limon farklı kategoride olan bir limon. Bu ürünün değerli olmasının en büyük sebebi de işlenmemiş olması.  Normalde limon kabuğunda bağışıklık sistemimize çok faydalı enzim ve vitaminler var. Biz bu ürünü kabuğu ile tüketilmesini istiyorum bu sayede maksimum fayda sağlamış oluyor.  Bir diğer özelliği cildinin güzelliği için kimyasal kullanıp ilaçlama yapmıyoruz.  Bizim için ürünün cildi önemli değil aynı durum müşterilerimiz için de geçerli. Herhangi bir işlem yapmadığımız için rekolte düşüklüğünü yüksek fiyatla karşılıyoruz ediyoruz.   Mayıs ayında başlayan hasat kasım ayı sonuna kadar devam etmektedir’’ diye konuştu.