Donanımlı eğitim kadrosuyla ücretsiz eğitim veren Erdemli Belediyesi Kurs Merkezleri başarıdan başarıya koşuyor. Yörük çocuklarının başarısına bu yıl depremden dolayı Erdemli’ye gelen ve kurs merkezlerinde eğitim alan öğrencilerin başarısı da eklenince gurur ikiye katlandı.

Sınav sonuçlarına göre Erdemli Belediyesi ücretsiz Kurs Merkezleri’nde eğitim alan Erdemlili Ali Mert Ütaç ve depremden dolayı Erdemli’ye gelen Adıyamanlı öğrenci Ahmet Yiğit Polat LGS’de Türkiye şampiyonu oldu. Şampiyonlarla birlikte 300 öğrencisini Fen Lisesi ve nitelikli okullara yerleştiren Erdemli Belediyesi Kurs Merkezleri kentin gurur kaynağı oldu.

Eğitim meşalesini yakmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Kurs merkezimizde hassaten kitlesel başarıda ciddi bir başarı elde ettik. Bu sene 300 tane gencimiz Fen Lisesi kazandılar. Bireysel başarıda da 2 tane gencimiz Türkiye derecesi yaptı. Ben öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve evlatlarını bize emanet eden, bize güvenen aileleri de canı gönülden tebrik ediyorum. Başarımız her geçen gün artarak devam edecek inşallah” diye konuştu.

Kurs Merkezi sayesinde düzenli çalışarak Türkiye Şampiyonu olduğunu ifade eden Erdemlili şampiyon Ali Mert Ütaç, “ Güzel bir duygu ama yani ayrıcalıklı bir duygu. Ben ful yapmasaydım burada olmazdım yani. Bu başarıyı elde etmek tabi ki güzel bir duygu. Ailem sınavdan sınava koşturdu beni. Şimdi ben evde pek çalışmıyorum dedim ama yani çok fazla sınava girdim ailem sayesinde. Bir öğretmenden çok arkadaş gibi davranıyorlardı hocalar bana” diye konuştu.

Disiplinli bir çalışma temposuyla sınava hazırlandığını ifade eden bir diğer öğrenci Ceylin Duran,’’ Destek oldular, yardıma ihtiyacım olduğunda onlara gidiyordum, onlar bana yardımcı oluyorlardı. Soru götürdüğümde her zaman çözdüler. Disiplinli bir çalışma temposunu aşıladılar bize. Bu vesileyle de bu başarıyı elde etmek kolay oldu’’ diye konuştu.

Erdemli Belediyesi Ücretsiz Kurs Merkezi sayesinde LGS’de Türkiye birincisi olduğunu ifade eden Türkiye Şampiyonu Ahmet Yiğit Polat, ‘’ Kurs merkezi herkesi kayıt ediyordu. Ben de geldiğim için beni de kaydettiler. Kurs merkezindeki hocalar benim eksik yönlerimi telafi etmeye çalıştılar. Bütün öğretmenlerim ve arkadaşlarım beni bu psikolojiden kurtarmak için bana katkı sundular. Bu süreçte en sonunda da LGS’de 500 tam puan çektim ve Allah’ın izniyle İstanbul Erkek Lisesi’ne gitmeyi düşünüyorum‘’ diye konuştu.

İki yıldır ücretsiz kurs merkezine giderek sınavlara hazırlandığını ifade eden Halil Ercan Çarpar, “ Aselsan Lisesi’ni kazandım. İki yıldır Erdemli Belediyesi Ortaokul Kurs Merkezi’nde ücretsiz olarak eğitim, öğretimime devam etmekteyim. Kurs Merkezi’nde okuyan arkadaşlarımla beraber en güzel yerlere yerleştik ve bundan dolayı çok mutluyum” diye konuştu.

Deprem bölgesinden geldiğini ve zorlu bir süreç geçirdiğini ifade eden öğrenci Miraç Berke Ulaç, ’’Antakya’dan geldim deprem bölgesinden. Ona rağmen zorlu bir süreç oldu. Çok zor çalıştım ama yine de istediğim puanı elde ettim. Hocalar gerçekten yanımda oldu. Bazıları benimle iletişime geçtiler. Gerçekten deprem bölgesinden geldiğim için bir şeye ihtiyacım olduğunu sordular. Daha çok destek çıktılar bana’’ diye konuştu.

Kurs Merkezi öğretmenlerinin sınava hazırlanırken çok yardımcı olduğunu ifade eden öğrenci Ayşe Zişan Demirel, ’’ Burada öğretmenlerimin desteğiyle çok fazla çalıştım. Kendi potansiyelimi fark ettim. Çok yardımcı oldular. Hem manevi hem maddi olarak kitap desteği çok fazla aldım burada‘’ diye konuştu.

Kurs merkezinin programları sayesinde güzel bir başarı elde ettiğini ifade eden Aynur Kıvrık, “Program yapıyordu kurs merkezi. Onlara uymaya çalışıyordum. Ailem de destek vermeye çalışıyordu, kötü denemelerim olduğunda da yine kurs merkezinde rehber hocasıyla konuşuyordum, yine çalışıyordum öyle” diye konuştu.

Oğlunun bu zor süreci başarı ile tamamlamasından gurur duyduğunu ifade eden veli Semra Polat, ‘’Ahmet’in dershaneye yazılması gerekiyordu. Sağ olsun Belediye dershanesi Ahmet’e sahip çıktı, dershaneye geldi. Buranın katkısını unutamayız çünkü arkadaş ortamı Ahmet’in ders çalışma ortamını bayağı bir etkiledi, bayağı bir ilerledi Ahmet’’ diye konuştu.

Çocuğunun çok ders çalışarak bu başarıyı elde ettiğini ifade eden veli Hüsne Kıvrık, “Çalışıyordu, öğretmenleri de çok yardımcı oluyordu. Motivasyonu iyiydi genel olarak” diye konuştu.

Bir eğitimci olarak kurs merkezi öğretmenlerinin ilgi ve alakalarından memnun kaldığını ifade eden veli Çoşkun Polat, ‘’Son derece fayda sağladığımız bir dershane oldu. Ful çekmesindeki en büyük rollerden bir tanesi buradadır’’ diye konuştu.

Oğlunun hem ders çalıştığını hem de tarlada kendisine yardım ettiğini ifade eden veli Ali Öğer , “Okul zamanı ders okul bitti mi, bak şu an biz işten geldik. Daha bir saat önce çalışıyorduk. Sabah dört buçukta kalktı, sekize kadar su suladı, ordan banyo yaptık işte buraya beraber geldik. Her anne babanın bir sorumluluğu var. Özellikle bunları yerine getirirseler çocuklarımızı hele Erdemlimizin başarısı daha da yükseleceğine inanıyorum” diye konuştu.

Öte yandan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu öğrencileri çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.