Konuk öğretmenler burada köy evi ve Türk kültürünün bölge yaşamını yansıtan müzeyi gezip yöresel Türk yemeklerini tattılar.

Proje liderliğini Abdurrahman Tülü yaparken proje ekibinde ise Tuba Duvarcı, Ayşe Korkusuz, Tolga Selimoğlu ve Sami Yılmaz bulunuyor. Konuk öğretmenler kuş cennetini gezdi ceylan ve geyikler ve kuşlara yem atıp bol bol fotoğraf çekip hareketli müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.

Gezi sonrası Hırvatistan adına Dejana Varnica, Romanya adına Adina Miora Caradan, Polonya’dan katılan Sylwia Jurkiewicz Kosinska birer teşekkür konuşması yaptı.

Konuk öğretmenler Türk kültüründen, misafirperverliğinden ve geleneksel Türk yemeklerinden etkilendiklerini, Türkiye’de kaldıkları süre içinde unutulmaz günler geçirdiklerini dile getirdiler. Öte yandan kuş cenneti gezisini çocukların etkileneceği ve mutlu olacakları gerekçesiyle ülkelerinde de uygulayabileceklerini dile getirdiler.

Projede Alanya, Sakine Nesibe Zamanoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu da bulunuyor.

Simurg Kuş Cenneti işletmesi sahibi Ahmet Öğer yabancı öğretmenlerin ziyaret için kuş cennetini tercih etmelerinden dolayı teşekkür etti.