Erdemli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Volkan Taş, gazetecilere 15 Eylül 2022 Akdeniz’de sezon açılışının başladığını bunun içinde tüm balıkçıların hazırlıklarını tamamladığını söyledi. Erdemli Balıkçı Barınağından 65 balıkçı teknesinin ‘’Vira Bismillah’’ diyerek ağlarını Akdeniz’e bereket için atacağını ifade eden Taş, ‘’Beklentimiz yüksek. Rızkı veren Allah bizde takip edeceğiz. Yeni sezonun bereketli olmasını, kazasız belasız geçmesini diliyorum’’ dedi.

Balıkçılardan Yalçın Sakın da, nasipte bu yıl da balık sezonunu açmak varmış, ‘’İnşallah bol balık olur ve tüm insanların yüzü güler. Bol balık yakalarsak vatandaşa da ucuz balık yedirmiş oluruz. Ya Allah bismillah diyor herkese rızkını versin’’ diye konuştu.

15 Nisanda başlayan av yasağı süresince tüm hazırlıklarını yaptıklarını belirten balıkçı Emre Balkış, gece saat 12’den sonra ağlarını denize bırakacaklarını ifade ederek, ‘’İlk günkü gibi heyecanlıyız ve umutluyuz. Sezonun balıkçılarımıza bereketli olmasını diliyorum’’ şeklinde konuşurken eşi Yeşim Balkış da çok heyecanlı olduklarını dile getirerek sezon boyunca gözlerimiz denize açılan ailelerimizde olacak’’ diye belirtti.

Tüm hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar son kontrollerini yaparak 5-6 mil açıkta yapacakları av için yola çıktılar.