3-6 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan şampiyona öncesi açılış öncesi tören düzenlendi. Törende konuşan federasyon as başkanı Kadri Akgün, Türkiye Engelliler Federasyonunda bulunan Para Atıcılk branşının bundan sonra Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu bünyesine katıldığını söyledi. Akgün şampiyonaya 15 ilden 18 kulüpten 53 sporcunun katıldığını söyledi

Şampiyonaya yurt dışında Türkiye’yi gururla temsil eden milli sporcular da bulunuyor diyen Akgün, federasyon olarak para atıcılık tüm dallarda ilk müsabakayı yapacaklarını belirtti

Buradaki sonuçlara göre Mayıs ayı sonun da Güney Kore’de yapılacak olan ve Fransa’da yapılacak olimpiyata kota veren dünya kupasına Milli Takımı seçerek güzel bir takım oluşturarak kotaları toplamak istediklerini belirtti.

Akgün, şampiyonaya katılan tüm sporculara başarılar diledi.  

Milli sporculardan Aysel Özkan, yurt dışında Türkiye’ yi havalı tabanca 10 ve 50 metrede temsil ettiğini belirterek, 2022 yılında dünya rekoru kırarak  2024 yılında yapılacak Fransa Olimpiyatlarına katılma kotası alan sporculardan birisi olduğunu kaydetti. Özkan hedefimizde Paris olimpiyatında derece almaktır diyerek çalışmalarımız sürüyor ifadesini kullandı.

Milli sporcu Ayşegül Pehlivanlar da Birleşik Arap Emirliklerinde yapılan müsabakada Paris kotası aldığını söyledi. Pehlivanlar, 2024 yılındaki Fransa olimpiyatında hedefinin altın madalya alarak al bayrağı göndere çektirmek olduğunu dile getirdi.