Çevreyi koruma bilincinin arttırılmasını, enerji kaynaklarının doğru ve verimli kullanılmasını ve iklim değişikliği karşısında sürdürülebilir davranışların kazandırılmasını hedefleyen proje aktiviteleri İtalya, Polonya, Yunanistan ve Türkiye’den yirmi öğrenci ile Polonyalı okuldan otuzdan fazla öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Hareketlilik öncesi öğrenciler örgü, el işleri ve atık ürünlerden oluşturdukları çanta, anahtarlık, patik ve aksesuar gibi ürünleri; Presta Shop uygulamasına resim, beş dilde ürün açıklaması, stok sayısı, maliyet ve kar oranı hesaplamalarını yaparak yüklediler. Bu uygulama ile öğrenciler sanal ortamda e- ticareti de öğrenmiş oldular.

Akıllı alışveriş aktiviteleri kapsamında; birinci gün okulda yöresel dans ekibi ve koro ile açılış yapıldı. Okul, şehir ve Polonya eğitim sistemi tanıtıldı. Geri dönüşümün önemi ve faydaları hakkında bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Okul yemekhanesinde geleneksel Polonya yemekleri ikram edildi. Atölye çalışmaları sırasında öğrenciler atık ürünlerden çanta ve sabun yaptılar.

İkinci gün; Kültür merkezinde yeni yıl gelenekleri tanıtıldı, Türk takımı Nevruz bayramımızı tanıttı. Kültür merkezi halk sanatları müzesi ziyaret edildi. Öğrenciler Erasmus hareketlilik belgelerini aldılar. Kazimerz şehri gezildi ve yöreye özgü horoz ekmeği yapım atölyesine katıldılar.

Üçüncü gün; öğretmenler eTwinning elçisi ile proje toplantılarına ve ders gözlemlerine katıldılar.

Öğretmenler toplantısı yapılarak her ülkede gerçekleştirilecek aktiviteler, hareketlilikler sonrası yaygınlaştırma aktiviteleri ve olası riskler hakkında bütün ortak okullar görüşlerini paylaştılar. Öğrenciler yılbaşı kermesine katılarak el işleri, kurabiyeler ve pastalardan oluşan ürünlerini satışa sundular. Karışık ülke takımları ile arkadaşlık konulu spor ve müzik atölye çalışmaları yapıldı.

Dördüncü gün ;tarihi, yer altı şehri ve doğal güzelliği ile ünlü Sandomierz şehir gezisi yapıldı. Rehber eşliğinde öğrenciler bölge hakkında değerli bilgiler öğrendiler. Yılbaşı için cam süsler hazırlayan fabrika gezildi ve cam top boyama etkinliği yapıldı. Beşinci gün; ülkenin başkenti Varşova’ya hareket edildi. Rehber eşliğinde Kraliyet Sarayı, eski şehir merkezi, anıtlar ziyaret edildi. Öğrenciler serbest zamanda şehri dolaşarak keşfettiler.

Proje koordinatörü Nilgün Sezer, “Akıllı Alışveriş hareketliliği ile öğrencilerimiz ilk defa yurt dışına çıktılar, farklı ülkeden öğrenciler ve aileler ile etkinlikler yaptılar ve bölgenin önemli kentlerinin tarihini, doğasını ve sanatını görme fırsatı elde ettiler. Öğrencilerimiz bir hafta boyunca İngilizce konuşma becerilerini geliştirdiler. Farklı kültürleri tanıma ve onlarla yaşama ve farklılıklara saygı duyma öğrencilerin kişilik gelişimine büyük katkıda bulundu.Verimli bir hareketlilik deneyimledik  ve projemizin bize sosyal ve kültürel katkısı oldu” dedi.