Erdemli Ertuğrul Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) Çocuk Gelişimi ve Eğitimi öğrenci ve öğretmenleri Arpaçbahşiş Uygulama Özel Eğitim 1. Kademe öğrencileri ile birlikte farkındalık etkinlikleri düzenledi.

Alan Şefi Zeynep  Dere, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ilk olarak 1992 yılında Birleşmiş Milletlerin aldığı kararla, tüm dünyadaki engelli bireylerin ihtiyaç ve sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Dünya Engelliler Günü olarak kabul edildiğini söyledi.

Dere, bu anlamlı  günde Erdemli Ertuğrul Gazi MTAL ÇocukGelişimi alanı olarak engelli çocukları ve ailelerini yalnız bırakmadıklarını kaydetti.

Dere, alan öğretmenleri olarak öğrencilerimize farklılıklara saygı, empati, hoşgörü gibi insani değerleri benimsemeleri konusunda hassasiyet gösterdiklerini ve her zaman örnek olmaya çalıştıklarını söyledi.

Bu etkinlikle gördük ki bunu başarmışız diyen Dere, ‘’Çünkü öğrencilerimiz çok içten ve samimiyetle engelli kardeşlerini kucakladılar ve birlikte bir çok etkinliği gerçekleştirdiler’’ dedi.

Arpaçbahşiş Uygulama Özel Eğitim 1. Kademe okul müdürü ,İlteriş Karacanoğlu ise Çocuk Gelişimi öğrencileri  halka oyunları, yüz boyama, çuval yarışı etkinlikleriyle, ve çeşitli kostümleriyle güne  renk katarken,Arpaçbahşiş Uygulama Özel Eğitim 1. Kademe öğrencilerinin hazırladıkları gösteriler,defile büyük ilgi gördü. Defile esnasında zaman zaman duygusal anlar yaşandığını vurguladı.

Karacanoğlu, etkinliklere ilçe Kaymakamı Aydın tetikoğlu, ilçe Milli Eğitim Müdürü Ysuf  Açıkyörük ile birlikte öğrencileri ziyaret ederek bu anlamlı günde engelli çocukları ve ailelerini yalnız bırakmadılar diyerek  bu anlamlı günde öğrencilerini yalnız bırakmayan Ertuğrul Gazi MTAL müdürü Mustafa Çetin başta olmak üzere Çocuk Gelişimi Alanı öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.

Ertuğrul Gazi MTAL Okul Müdürü Mustafa Çetin bu güzel ve anlamlı çalışmalarından dolayı Çocuk Gelişimi Alanı öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.