Kocahasanlı Yeni Camii İmamı Ali Köse, 23 yıl önce başlattığı geleneksel hediye dağıtma çalışmalarını bu yılda vatandaşların ve esnafların desteğiyle başarı derecelerine göre çocukları bisiklet, gram altın, oyuncak çeşitli hediyelerle ödüllendirmeyi sürdürdü. 

Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Erdemli Müftüsü Hasan Küçük, Belediye Başkan Yardımcısı Niyazi Yıldız, Mehmet Topçu ve ailelerinde katıldığı programda çocuklar öğrendiklerini okudu, ödüllerini de alarak büyük sevinç yaşadı.

İlçe kaymakamı Aydın Tetikoğlu, ‘’Çocuklarımız yaz kuran kurslarına sadece kursa katılmayıp aynı zamanda sosyalleşmeyi paylaşmayı ve ikili ilişkileri ve dini bilgileri de öğreniyor.  Ben önce aileleri ve kurs hocamızı tebrik ediyorum’’ dedi. Kaymakam bisiklet ödülü alanlara kurallara uyması çağrısında bulundu.

Erdemli' de yaklaşık 200 camimiz ile 25 tane yatılı yaz Kur'an kursunda 15 bin civarında öğrenciye Kur’an eğitimi verdiklerini belirten Erdemli Müftüsü Hasan Küçük de "Yavrularımız camilerimizi doldurdular, camilerimiz çocuklarımızla neşelendi. Yaz Kur'an kurslarımız yine dolu dolu geçti. Yavrularımız bu Kur'an kurslarımızda hem eğitim öğretim faaliyetini yürütürken, bir taraftan da eğlendiler, yaz tatili yapmış oldular. Çok farklı etkinlikler, sosyal, kültürel, sportif aktivitelerin yanı sıra temel dini bilgiler ile ilgili inanç ibadet ve ahlak esasları ile ilgili konuları öğrenmiş oldular. Ayrıca milli ve manevi değerlerimiz de yaz Kur'an kurslarımızda öğretildi" diye konuştu.

Çocukların kurslarda önemli değerler kazandıklarını ifade eden Küçük, "Eğitim öğretimimizin merkezinde ödül var mükafat var, çocuklarımız zorla değil de, sabahleyin sevinçle koşarak camilere geldiler. Hem Kur'an-ı Kerim öğrendiler, kısa sureleri ezberlediler, bir müminin günlük hayatında neler yapmasıyla ilgili belli başlı değerleri, ahlaki erdemleri, güler yüzü tatlı dili, büyüklere saygılı olmayı, küçükleri nasıl muhabbetle kucaklamaları gerektiğiyle ilgili insanı, imani konuları öğrenmiş oldular" dedi.

Aldıkları ödüllerin çocuklar için güzel bir hatıra olduğunu dile getiren Küçük, "Ayrıca hocamıza gönülden teşekkür ediyorum. Her gittiği camide yaz dönemlerinde çocuklarımızın eğitim öğretimini yürütüp dini değerlerini öğretti. Yavrularımız adeta yaz dönemini iple çeker hale geldiler. Gelip 1,5 ay boyunca eğitim öğretim faaliyetinden sonra ödüllerini aldılar. Kimisi bisiklet aldı, kimisi altın ödülü aldı, kimisi para ödülü aldı, kimisi farklı hediyelerle ödüllerle mükafatlandırıldılar. Asıl olan burada ödül ile çocuklarımızın hayatında güzel bir hatıra bırakabilmek. Ve din ile diyanetle, Allah ile peygamberle barışık bir hayat sürebilmelerine vesile olmak" şeklinde konuştu.  Ödüllerini alan çocuklar ise mutluluklarını dile getirdi.

 

Kocahasanlı Yeni Camii İmam Hatibi Ali Köse ise "23 yıldır öğrencilerimizi camimizde çeşitli hediyelerle onları motive etmek amacıyla ödüllendiriyoruz. Yine bu yılda 7 tane bisikletimiz var, 5 tane altınımız var. Öğrencilerimizin hepsine de  hediyelerimiz var. Tabi Yasin ezberleyenler veya Kur'an'a geçenler, başarı kazananları büyük hediyelerle ödüllendireceğiz. Bisiklet ve altın gibi. Ama öğrencilerimizin hepsine her yıl olduğu gibi hediye veriyoruz, hediyesiz öğrencimiz kalmıyor. Ahlaklı bir şekilde onlara vatanını, milletini sevmeyi öğretiyoruz. Ailelerine ve kendilerine çok teşekkür ediyorum, camimizi tercih ettikleri için" dedi.