Şehit Hacı Ömer Serin İlkokulu öğrencileri ile birlikte Merkez Mahallesi Türbe Caddesindeki yaya geçidindeki etkinliğe ‘’Hayata saygı duruşu’’ yazan dövizlerle katıldı. Etkinliğe öğrencilerle birlikte katılan kaymakam Tetikoğlu bir süre öğrencilerle trafik güvenliği konusunda sohbet etti.

Trafik ekiplerinin öğrencileri bilgilendirdiği can ve trafik güvenliği etkinliğinde kaymakam Tetikoğlu gazetecilere açıklama yaptı.

Tetikoğlu açıklamasında, Erdemli ile birlikte yurt genelinde yaya ve trafik güvenliği ile ilgi çeşitli etkinlikler düzenlendiğini söyledi.   

2 yıldır İçişleri Bakanlığı öncülüğünde bu konuda eğitici ve bilgilendirici uygulamalı etkinlikler düzenlendiğini ifade eden Tetikoğlu, vatandaşları özellikle de öğrencileri bilgilendirip eğitildiğini kaydetti. Tetikoğlu, ‘’Hedef trafikte can ve mal kayıplarını kazaların en aza indirilmesini sağlamak’’ dedi.

 Bu tür etkinliklerde çocuklarla birlikte hareket ettiklerini vurgulayan Tetikoğlu, ‘’Çünkü çocuklarımız bu konuda çok duyarlı ve bilgili, ümit ediyorum ki 80 milyon insanımız da aynı duyarlılığı gösterir. Sürücülerden de isteğimiz özellikle yaya geçişlerine geldiklerinde daha kontrollü ve bilinçli hareket etmeleri çoğu kazaların önüne geçecektir. Tüm vatandaşlarımızın bu duyarlılıkla hareket edeceklerine inanıyorum’’ diye konuştu.

Etkinliğe Garnizon ve Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Erhan Erdoğan, Emniyet Müdürü Ali Kemal Arda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük,  okul yöneticileri, öğretmenler, trafik yetkilileri ve öğrenciler katıldı.