Dünyanın En İyi Balı Ödülünü Alan Torosların Zirvesinde Sezonun Son Bal Hasadı Yapıldı
Dünyanın En İyi Balı Ödülünü Alan Torosların Zirvesinde Sezonun Son Bal Hasadı Yapıldı
Kanada'nın Montreal kentinde 2019'da düzenlenen 46. Dünya Arıcılık Kongresi'nde "Dünyanın En İyi Balı" ödülünü kazanan Ballarının üretildiği 2 bin 400 rakımdaki Eğriçayır Yaylası'nda yılın son Bal hasadı yapıldı, kuraklığa rağmen üreticilerin yüzü gülüyor.
Arıların kır çiçeklerinden elde ettiği balların sağımını yaptıklarını belirten üretici Celal Çay, kovanlardaki peteği çıkararak temizlik işleminin ardından organik balın sağımını yaptıklarını söyledi.
Çay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Eğriçayır yaylasının zengin florasıyla öne çıktığını belirterek, "Dünyanın en kaliteli balının üretildiği 2 bin 400 rakımlı yayladayız. Kent genelinde kayıtlı 4 bin arıcımız var ve bu yıl 2 bin ton rekolte bekliyoruz. Arıcılarımız Eğriçayır yaylasında çok ciddi bir üretim yaparak ülke ekonomisine katma değer sağlıyor’’ dedi.
Eğriçayır yaylasında üretilen balın dünyaca üne sahip olduğunu belirten Çay, ‘’Bir tanesi 2019 yılında Kanada’ nın Montreal kentinde düzenlenen yarışmada ‘’Dünyanın en iyi balı’’ seçilmesi, diğeri ise Toplam Aktivite (TA) değerinin yüksek olması. İnsanlar bu balı şifa amaçlı kullanmasından dolayı balımıza talep oldukça fazla’’ diye belirtti.
Sezonun başında iklim şartlarından kaynaklı havanın kurak geçmesinden dolayı bizleri biraz üzmüştü verim çok düşük olacaktı diyen Çay, ‘’Yeteri kadar yağmur olmasa da kuraklıkta da nektar salgılayan bitkiler var Eğriçayır yaylamızda bu bitkiler sayesinde güzel bir verim geçirdik. Eğriçayır yaylasında arıcılık yapan üreticiler olarak güzel bir sezon geçirdik ve yüzümüz gülüyor, dileğimiz darısının gelecek yıla inşallah. Temennimiz gelecek yıl da böyle güzel geçer. Ürettiğimiz balın kilogramını 1600 liradan satmayı hedefliyoruz’’ diye kaydetti.
Toroslarda arıcılık yapan arı üreticileri kışın arılarını denize sıfır noktasında konaklattığını ardından baharla birlikte arıları Torosların zirvesine kadar taşıyoruz diyen Çay, en son bu yolculuğumuzu güz sezonunda Eğriçayır yaylasında sonlandırıp bal sağımını yapıyoruz’’ diye belirtti.
Arı üreticilerinden Hayrettin Gürbüz ise, Eğriçayır yaylasında arıcılık yaptıklarını kaydederek, artık sezonun sonuna geldiklerini ifade etti.
2025 yılının kendileri için verimli bir yıl olarak geçtiğini anımsatan Gürbüz, ‘’ Eğriçayır yaylasında kaliteli ürün elde ettik. Arılarımızın kovanlar içerisinde bal peteklerinin sırlarını alarak sağım makinesinde süzüyoruz. Süzdüğümüz balı el değmeden tenekelere ambalajlayıp tüketicilerimize sağlıklı bir şekilde sunuyoruz’’ şeklinde konuştu.
2025 yılının son sağımını yaptıklarını ifade eden Gökçe Çay da, sağımı yapılan balın süzüm işlemini yaptıklarını dile getirdi. Çay, ‘’Ürettiğimiz balımızı en doğal haliyle tüketicilerimize ulaştırmaya çalışıyoruz’’ şeklinde dile getirdi.

Kanada'nın Montreal kentinde 2019'da düzenlenen 46. Dünya Arıcılık Kongresi'nde "Dünyanın En İyi Balı" ödülünü kazanan Ballarının üretildiği 2 bin 400 rakımdaki Eğriçayır Yaylası'nda yılın son Bal hasadı yapıldı, kuraklığa rağmen üreticilerin yüzü gülüyor. Arıların kır çiçeklerinden elde ettiği balların sağımını yaptıklarını belirten üretici Celal Çay, kovanlardaki peteği çıkararak temizlik işleminin ardından organik balın sağımını yaptıklarını söyledi.

Kanada'nın Montreal kentinde 2019'da düzenlenen 46. Dünya Arıcılık Kongresi'nde "Dünyanın En İyi Balı" ödülünü kazanan Ballarının üretildiği 2 bin 400 rakımdaki Eğriçayır Yaylası'nda yılın son Bal hasadı yapıldı, kuraklığa rağmen üreticilerin yüzü gülüyor. Arıların kır çiçeklerinden elde ettiği balların sağımını yaptıklarını belirten üretici Celal Çay, kovanlardaki peteği çıkararak temizlik işleminin ardından organik balın sağımını yaptıklarını söyledi.

Kanada'nın Montreal kentinde 2019'da düzenlenen 46. Dünya Arıcılık Kongresi'nde "Dünyanın En İyi Balı" ödülünü kazanan Ballarının üretildiği 2 bin 400 rakımdaki Eğriçayır Yaylası'nda yılın son Bal hasadı yapıldı, kuraklığa rağmen üreticilerin yüzü gülüyor. Arıların kır çiçeklerinden elde ettiği balların sağımını yaptıklarını belirten üretici Celal Çay, kovanlardaki peteği çıkararak temizlik işleminin ardından organik balın sağımını yaptıklarını söyledi.

Kanada'nın Montreal kentinde 2019'da düzenlenen 46. Dünya Arıcılık Kongresi'nde "Dünyanın En İyi Balı" ödülünü kazanan Ballarının üretildiği 2 bin 400 rakımdaki Eğriçayır Yaylası'nda yılın son Bal hasadı yapıldı, kuraklığa rağmen üreticilerin yüzü gülüyor. Arıların kır çiçeklerinden elde ettiği balların sağımını yaptıklarını belirten üretici Celal Çay, kovanlardaki peteği çıkararak temizlik işleminin ardından organik balın sağımını yaptıklarını söyledi.

Kanada'nın Montreal kentinde 2019'da düzenlenen 46. Dünya Arıcılık Kongresi'nde "Dünyanın En İyi Balı" ödülünü kazanan Ballarının üretildiği 2 bin 400 rakımdaki Eğriçayır Yaylası'nda yılın son Bal hasadı yapıldı, kuraklığa rağmen üreticilerin yüzü gülüyor. Arıların kır çiçeklerinden elde ettiği balların sağımını yaptıklarını belirten üretici Celal Çay, kovanlardaki peteği çıkararak temizlik işleminin ardından organik balın sağımını yaptıklarını söyledi.

Kanada'nın Montreal kentinde 2019'da düzenlenen 46. Dünya Arıcılık Kongresi'nde "Dünyanın En İyi Balı" ödülünü kazanan Ballarının üretildiği 2 bin 400 rakımdaki Eğriçayır Yaylası'nda yılın son Bal hasadı yapıldı, kuraklığa rağmen üreticilerin yüzü gülüyor. Arıların kır çiçeklerinden elde ettiği balların sağımını yaptıklarını belirten üretici Celal Çay, kovanlardaki peteği çıkararak temizlik işleminin ardından organik balın sağımını yaptıklarını söyledi.

Kanada'nın Montreal kentinde 2019'da düzenlenen 46. Dünya Arıcılık Kongresi'nde "Dünyanın En İyi Balı" ödülünü kazanan Ballarının üretildiği 2 bin 400 rakımdaki Eğriçayır Yaylası'nda yılın son Bal hasadı yapıldı, kuraklığa rağmen üreticilerin yüzü gülüyor. Arıların kır çiçeklerinden elde ettiği balların sağımını yaptıklarını belirten üretici Celal Çay, kovanlardaki peteği çıkararak temizlik işleminin ardından organik balın sağımını yaptıklarını söyledi.

Kanada'nın Montreal kentinde 2019'da düzenlenen 46. Dünya Arıcılık Kongresi'nde "Dünyanın En İyi Balı" ödülünü kazanan Ballarının üretildiği 2 bin 400 rakımdaki Eğriçayır Yaylası'nda yılın son Bal hasadı yapıldı, kuraklığa rağmen üreticilerin yüzü gülüyor. Arıların kır çiçeklerinden elde ettiği balların sağımını yaptıklarını belirten üretici Celal Çay, kovanlardaki peteği çıkararak temizlik işleminin ardından organik balın sağımını yaptıklarını söyledi.

Kanada'nın Montreal kentinde 2019'da düzenlenen 46. Dünya Arıcılık Kongresi'nde "Dünyanın En İyi Balı" ödülünü kazanan Ballarının üretildiği 2 bin 400 rakımdaki Eğriçayır Yaylası'nda yılın son Bal hasadı yapıldı, kuraklığa rağmen üreticilerin yüzü gülüyor. Arıların kır çiçeklerinden elde ettiği balların sağımını yaptıklarını belirten üretici Celal Çay, kovanlardaki peteği çıkararak temizlik işleminin ardından organik balın sağımını yaptıklarını söyledi.

Kanada'nın Montreal kentinde 2019'da düzenlenen 46. Dünya Arıcılık Kongresi'nde "Dünyanın En İyi Balı" ödülünü kazanan Ballarının üretildiği 2 bin 400 rakımdaki Eğriçayır Yaylası'nda yılın son Bal hasadı yapıldı, kuraklığa rağmen üreticilerin yüzü gülüyor. Arıların kır çiçeklerinden elde ettiği balların sağımını yaptıklarını belirten üretici Celal Çay, kovanlardaki peteği çıkararak temizlik işleminin ardından organik balın sağımını yaptıklarını söyledi.

Kanada'nın Montreal kentinde 2019'da düzenlenen 46. Dünya Arıcılık Kongresi'nde "Dünyanın En İyi Balı" ödülünü kazanan Ballarının üretildiği 2 bin 400 rakımdaki Eğriçayır Yaylası'nda yılın son Bal hasadı yapıldı, kuraklığa rağmen üreticilerin yüzü gülüyor. Arıların kır çiçeklerinden elde ettiği balların sağımını yaptıklarını belirten üretici Celal Çay, kovanlardaki peteği çıkararak temizlik işleminin ardından organik balın sağımını yaptıklarını söyledi.

Kanada'nın Montreal kentinde 2019'da düzenlenen 46. Dünya Arıcılık Kongresi'nde "Dünyanın En İyi Balı" ödülünü kazanan Ballarının üretildiği 2 bin 400 rakımdaki Eğriçayır Yaylası'nda yılın son Bal hasadı yapıldı, kuraklığa rağmen üreticilerin yüzü gülüyor. Arıların kır çiçeklerinden elde ettiği balların sağımını yaptıklarını belirten üretici Celal Çay, kovanlardaki peteği çıkararak temizlik işleminin ardından organik balın sağımını yaptıklarını söyledi.

Kanada'nın Montreal kentinde 2019'da düzenlenen 46. Dünya Arıcılık Kongresi'nde "Dünyanın En İyi Balı" ödülünü kazanan Ballarının üretildiği 2 bin 400 rakımdaki Eğriçayır Yaylası'nda yılın son Bal hasadı yapıldı, kuraklığa rağmen üreticilerin yüzü gülüyor. Arıların kır çiçeklerinden elde ettiği balların sağımını yaptıklarını belirten üretici Celal Çay, kovanlardaki peteği çıkararak temizlik işleminin ardından organik balın sağımını yaptıklarını söyledi.

Kanada'nın Montreal kentinde 2019'da düzenlenen 46. Dünya Arıcılık Kongresi'nde "Dünyanın En İyi Balı" ödülünü kazanan Ballarının üretildiği 2 bin 400 rakımdaki Eğriçayır Yaylası'nda yılın son Bal hasadı yapıldı, kuraklığa rağmen üreticilerin yüzü gülüyor. Arıların kır çiçeklerinden elde ettiği balların sağımını yaptıklarını belirten üretici Celal Çay, kovanlardaki peteği çıkararak temizlik işleminin ardından organik balın sağımını yaptıklarını söyledi.

Kanada'nın Montreal kentinde 2019'da düzenlenen 46. Dünya Arıcılık Kongresi'nde "Dünyanın En İyi Balı" ödülünü kazanan Ballarının üretildiği 2 bin 400 rakımdaki Eğriçayır Yaylası'nda yılın son Bal hasadı yapıldı, kuraklığa rağmen üreticilerin yüzü gülüyor. Arıların kır çiçeklerinden elde ettiği balların sağımını yaptıklarını belirten üretici Celal Çay, kovanlardaki peteği çıkararak temizlik işleminin ardından organik balın sağımını yaptıklarını söyledi.

Kanada'nın Montreal kentinde 2019'da düzenlenen 46. Dünya Arıcılık Kongresi'nde "Dünyanın En İyi Balı" ödülünü kazanan Ballarının üretildiği 2 bin 400 rakımdaki Eğriçayır Yaylası'nda yılın son Bal hasadı yapıldı, kuraklığa rağmen üreticilerin yüzü gülüyor. Arıların kır çiçeklerinden elde ettiği balların sağımını yaptıklarını belirten üretici Celal Çay, kovanlardaki peteği çıkararak temizlik işleminin ardından organik balın sağımını yaptıklarını söyledi.

Kanada'nın Montreal kentinde 2019'da düzenlenen 46. Dünya Arıcılık Kongresi'nde "Dünyanın En İyi Balı" ödülünü kazanan Ballarının üretildiği 2 bin 400 rakımdaki Eğriçayır Yaylası'nda yılın son Bal hasadı yapıldı, kuraklığa rağmen üreticilerin yüzü gülüyor. Arıların kır çiçeklerinden elde ettiği balların sağımını yaptıklarını belirten üretici Celal Çay, kovanlardaki peteği çıkararak temizlik işleminin ardından organik balın sağımını yaptıklarını söyledi.

Kanada'nın Montreal kentinde 2019'da düzenlenen 46. Dünya Arıcılık Kongresi'nde "Dünyanın En İyi Balı" ödülünü kazanan Ballarının üretildiği 2 bin 400 rakımdaki Eğriçayır Yaylası'nda yılın son Bal hasadı yapıldı, kuraklığa rağmen üreticilerin yüzü gülüyor. Arıların kır çiçeklerinden elde ettiği balların sağımını yaptıklarını belirten üretici Celal Çay, kovanlardaki peteği çıkararak temizlik işleminin ardından organik balın sağımını yaptıklarını söyledi.

Kanada'nın Montreal kentinde 2019'da düzenlenen 46. Dünya Arıcılık Kongresi'nde "Dünyanın En İyi Balı" ödülünü kazanan Ballarının üretildiği 2 bin 400 rakımdaki Eğriçayır Yaylası'nda yılın son Bal hasadı yapıldı, kuraklığa rağmen üreticilerin yüzü gülüyor. Arıların kır çiçeklerinden elde ettiği balların sağımını yaptıklarını belirten üretici Celal Çay, kovanlardaki peteği çıkararak temizlik işleminin ardından organik balın sağımını yaptıklarını söyledi.

Kanada'nın Montreal kentinde 2019'da düzenlenen 46. Dünya Arıcılık Kongresi'nde "Dünyanın En İyi Balı" ödülünü kazanan Ballarının üretildiği 2 bin 400 rakımdaki Eğriçayır Yaylası'nda yılın son Bal hasadı yapıldı, kuraklığa rağmen üreticilerin yüzü gülüyor. Arıların kır çiçeklerinden elde ettiği balların sağımını yaptıklarını belirten üretici Celal Çay, kovanlardaki peteği çıkararak temizlik işleminin ardından organik balın sağımını yaptıklarını söyledi.

Kanada'nın Montreal kentinde 2019'da düzenlenen 46. Dünya Arıcılık Kongresi'nde "Dünyanın En İyi Balı" ödülünü kazanan Ballarının üretildiği 2 bin 400 rakımdaki Eğriçayır Yaylası'nda yılın son Bal hasadı yapıldı, kuraklığa rağmen üreticilerin yüzü gülüyor. Arıların kır çiçeklerinden elde ettiği balların sağımını yaptıklarını belirten üretici Celal Çay, kovanlardaki peteği çıkararak temizlik işleminin ardından organik balın sağımını yaptıklarını söyledi.

Kanada'nın Montreal kentinde 2019'da düzenlenen 46. Dünya Arıcılık Kongresi'nde "Dünyanın En İyi Balı" ödülünü kazanan Ballarının üretildiği 2 bin 400 rakımdaki Eğriçayır Yaylası'nda yılın son Bal hasadı yapıldı, kuraklığa rağmen üreticilerin yüzü gülüyor. Arıların kır çiçeklerinden elde ettiği balların sağımını yaptıklarını belirten üretici Celal Çay, kovanlardaki peteği çıkararak temizlik işleminin ardından organik balın sağımını yaptıklarını söyledi.

Kanada'nın Montreal kentinde 2019'da düzenlenen 46. Dünya Arıcılık Kongresi'nde "Dünyanın En İyi Balı" ödülünü kazanan Ballarının üretildiği 2 bin 400 rakımdaki Eğriçayır Yaylası'nda yılın son Bal hasadı yapıldı, kuraklığa rağmen üreticilerin yüzü gülüyor. Arıların kır çiçeklerinden elde ettiği balların sağımını yaptıklarını belirten üretici Celal Çay, kovanlardaki peteği çıkararak temizlik işleminin ardından organik balın sağımını yaptıklarını söyledi.

Kanada'nın Montreal kentinde 2019'da düzenlenen 46. Dünya Arıcılık Kongresi'nde "Dünyanın En İyi Balı" ödülünü kazanan Ballarının üretildiği 2 bin 400 rakımdaki Eğriçayır Yaylası'nda yılın son Bal hasadı yapıldı, kuraklığa rağmen üreticilerin yüzü gülüyor. Arıların kır çiçeklerinden elde ettiği balların sağımını yaptıklarını belirten üretici Celal Çay, kovanlardaki peteği çıkararak temizlik işleminin ardından organik balın sağımını yaptıklarını söyledi.

Kanada'nın Montreal kentinde 2019'da düzenlenen 46. Dünya Arıcılık Kongresi'nde "Dünyanın En İyi Balı" ödülünü kazanan Ballarının üretildiği 2 bin 400 rakımdaki Eğriçayır Yaylası'nda yılın son Bal hasadı yapıldı, kuraklığa rağmen üreticilerin yüzü gülüyor. Arıların kır çiçeklerinden elde ettiği balların sağımını yaptıklarını belirten üretici Celal Çay, kovanlardaki peteği çıkararak temizlik işleminin ardından organik balın sağımını yaptıklarını söyledi.

Kanada'nın Montreal kentinde 2019'da düzenlenen 46. Dünya Arıcılık Kongresi'nde "Dünyanın En İyi Balı" ödülünü kazanan Ballarının üretildiği 2 bin 400 rakımdaki Eğriçayır Yaylası'nda yılın son Bal hasadı yapıldı, kuraklığa rağmen üreticilerin yüzü gülüyor. Arıların kır çiçeklerinden elde ettiği balların sağımını yaptıklarını belirten üretici Celal Çay, kovanlardaki peteği çıkararak temizlik işleminin ardından organik balın sağımını yaptıklarını söyledi.

Kanada'nın Montreal kentinde 2019'da düzenlenen 46. Dünya Arıcılık Kongresi'nde "Dünyanın En İyi Balı" ödülünü kazanan Ballarının üretildiği 2 bin 400 rakımdaki Eğriçayır Yaylası'nda yılın son Bal hasadı yapıldı, kuraklığa rağmen üreticilerin yüzü gülüyor. Arıların kır çiçeklerinden elde ettiği balların sağımını yaptıklarını belirten üretici Celal Çay, kovanlardaki peteği çıkararak temizlik işleminin ardından organik balın sağımını yaptıklarını söyledi.

Kanada'nın Montreal kentinde 2019'da düzenlenen 46. Dünya Arıcılık Kongresi'nde "Dünyanın En İyi Balı" ödülünü kazanan Ballarının üretildiği 2 bin 400 rakımdaki Eğriçayır Yaylası'nda yılın son Bal hasadı yapıldı, kuraklığa rağmen üreticilerin yüzü gülüyor. Arıların kır çiçeklerinden elde ettiği balların sağımını yaptıklarını belirten üretici Celal Çay, kovanlardaki peteği çıkararak temizlik işleminin ardından organik balın sağımını yaptıklarını söyledi.

Kanada'nın Montreal kentinde 2019'da düzenlenen 46. Dünya Arıcılık Kongresi'nde "Dünyanın En İyi Balı" ödülünü kazanan Ballarının üretildiği 2 bin 400 rakımdaki Eğriçayır Yaylası'nda yılın son Bal hasadı yapıldı, kuraklığa rağmen üreticilerin yüzü gülüyor. Arıların kır çiçeklerinden elde ettiği balların sağımını yaptıklarını belirten üretici Celal Çay, kovanlardaki peteği çıkararak temizlik işleminin ardından organik balın sağımını yaptıklarını söyledi.

Kanada'nın Montreal kentinde 2019'da düzenlenen 46. Dünya Arıcılık Kongresi'nde "Dünyanın En İyi Balı" ödülünü kazanan Ballarının üretildiği 2 bin 400 rakımdaki Eğriçayır Yaylası'nda yılın son Bal hasadı yapıldı, kuraklığa rağmen üreticilerin yüzü gülüyor. Arıların kır çiçeklerinden elde ettiği balların sağımını yaptıklarını belirten üretici Celal Çay, kovanlardaki peteği çıkararak temizlik işleminin ardından organik balın sağımını yaptıklarını söyledi.

Kanada'nın Montreal kentinde 2019'da düzenlenen 46. Dünya Arıcılık Kongresi'nde "Dünyanın En İyi Balı" ödülünü kazanan Ballarının üretildiği 2 bin 400 rakımdaki Eğriçayır Yaylası'nda yılın son Bal hasadı yapıldı, kuraklığa rağmen üreticilerin yüzü gülüyor. Arıların kır çiçeklerinden elde ettiği balların sağımını yaptıklarını belirten üretici Celal Çay, kovanlardaki peteği çıkararak temizlik işleminin ardından organik balın sağımını yaptıklarını söyledi.

Kanada'nın Montreal kentinde 2019'da düzenlenen 46. Dünya Arıcılık Kongresi'nde "Dünyanın En İyi Balı" ödülünü kazanan Ballarının üretildiği 2 bin 400 rakımdaki Eğriçayır Yaylası'nda yılın son Bal hasadı yapıldı, kuraklığa rağmen üreticilerin yüzü gülüyor. Arıların kır çiçeklerinden elde ettiği balların sağımını yaptıklarını belirten üretici Celal Çay, kovanlardaki peteği çıkararak temizlik işleminin ardından organik balın sağımını yaptıklarını söyledi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.