Yangında yok olan ormanlık alanlar ile gençleştirme sahaları için Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tüm ilçelerdeki şefliklerin katılımı ile çalışma yapıldı. Yapılan çalışmada tonlarca kozalak orman işçileri tarafından işlenip yaklaşık 450 milyon adet tohum elde edildi. Elde edilen tohumların büyük bir kısmı yangında yok olan bölgelerde toprakla buluşturulmaya başlandı. İlk tohumları ise Vali Ali Hamza Pehlivan, Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın beraberinde orman işçileri ve diğer protokol üyelerinin katılımı ile toprağa ekti.

Mersin Valisi Sayın Ali Hamza Pehlivan’a, Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın, Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Fulin, Silvikültür Şube Müdürü Dr. Hakan Keleş, Ağaçlandırma Şube Müdürü Rıza Güleç, Basın ve İletişi Şube Müdürü Abdurrahman Sezer, Silifke Orman İşletme Müdürü, İşletme Müdür Yardımcısı, İşletme Şefleri, Orman Muhafaza Memurları ve İşçiler eşlik etti.

 

7 Eylül 2022 tarihinde çıkan orman yangınının Gülnar Orman İşletme Müdürlüğü sınırlarında başlayıp daha sonra Silifke Orman İşletme Müdürlüğü sınırlarında devam eden yaklaşık 2000 ha alanın  zarar gördüğü  alanlara 547 ton kozalaktan elde edilen kızılçam tohumları atıldı. Mersin Valisi Pehlivan, “Yaklaşık 2000 ha alanda meydana gelen orman yangının da devletimiz tüm kurumlarıyla seferber edilmiştir. Yangın 29 saatin ardından tamamen söndürülerek bu alanda, Mersin Orman Bölge Müdürü Yalçın ve  tüm personelleri ile sahada çalışmalara devam etmektedir. Alanda yanmayan kızılçam ağaçları ekolojik denge ağacı olarak bırakılacak tamamen yananlar ekonomiye kazandırılması için kesilecektir. Toprak hazırlığı yapılan alanlarda tohum ekimi ve fidan dikim çalışmaları yapılarak alan ormanlaştırılacaktır.” dedi.