Atatürk'e Gazi Unvanı ve Mareşal Rütbesi Verilmesinin 99. Yıl dönümü ve Gaziler Günü kutlamaları Atatürk Anıtına çelenklerin sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Günün anlam ve önemini muharip gaziler adına Mersin Muharip Gazileri Erdemli Temsilcisi Hamdi Taşyaran yaptı.

Taşyoran konuşmasında Türk milleti için vatan, millet ve bayrak tüm değerlerin üstündedir, o nedenledir ki bu millet savaşa giderken bir an bile tereddüt etmez, canın bu vatan uğruna her zaman vermeye hazırdır. Vatan için askere giden yiğitler ağabeyim şehit oldu sıra bende deme yüceliğine erişen bir milletiz. Tüm gazilerimizin günlerini kutluyorum’’ dedi.

Jandarma Astsubay Çavuş Sena Özkan konuşmasında Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasına müteakip Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mareşallik ve gazilik unvanı verilmesinin ardından 19 Eylül tarihi gaziler günü olarak kutlanmaya başladığını söyledi. Şahin tüm gazilerin günlerini kutladı.

Öğrenciler de günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu.

Gaziler Günü kutlamasına Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Başsavcı Veli Gündüz, siyasi parti temsilcileri, gaziler, daire amirleri, gaziler, şehit aileleri ve öğrenciler katıldı.

Günün anısına Atatürk anıtı önünde gazilerle anı fotoğrafının çekilmesinin ardından Erdemli Belediyesi Kongre Merkezinde gazi ve yakınlarına yemek verildi. Gazilere ev ziyaretlerinde bulunuldu.  

Tüm Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Gazilerimize saygılarımızı sunuyoruz. Gününüz kutlu olsun.