Bazı aileler çocukları ile gelip kartopu oynayıp kardan adam yaparken, bazı çiftler de fotoğraf çektirmeyi tercih etti. Doğa fotoğrafçıları ise ölümsüz anı çekerek kayıt altına aldı.

Türkiye’nin en sıcak bölgelerinden biri olarak bilinen Erdemli’de 1500 rakım üzerindeki bölgelerinde dün gece kar yağışı etkili oldu. Yoğun kar yağışının etkili olduğu Erdemli ilçesine bağlı Toros Mahallesi'nin Arpa alanı bölgesinde yer alan Toros dağları ve ormanlar da beyaza büründü.

Beyaz örtü ile kaplanan ormanlar ortaya kartpostallık görüntüler çıkardı. Kar yağdığını duyan bazı vatandaşlar bölgeye akın ederek karla kaplı alanı fotoğrafladı. Bazı aileler ise çocukları ile kartopu oynayarak, beyaz örtünün tadını çıkardı.

Eşiyle birlikte fotoğraf çekmeye gelenlerden Ali Gültekin, ‘’Geçen sene kar hiç yağmadı. Bahçeler için limonlu deresinden suyu alıyorduk olmadı. Bu sene kar erken yağdı bereketli olur inşallah. Kar yağdığını duyunca buraya da gezmeye geldim, eşimin ve karlı dağın fotoğrafını çektim arkadaşlara da karın yağdığını göstermek istiyorum’’ dedi.

Doğa fotoğrafçıları ve gazeteciler de Toroslardaki bu güzelliği ölümsüzleştirmek için deklanşörlerine basarak kayda aldılar.