Törende konuşan Berkil, tüm çalışanların Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 176. Kuruluş Yıldönümünü kutladı. Erdemli Tapu Müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Berkil, kurum olarak toplam 36 kişi ile hizmet verdiklerini söyledi. Ayrıca aynı hizmet binamızda yer alan Erdemli Kadastro Biriminde 10 kişi ile kadastral hizmetler verildiğini kaydetti.

Berkil, Erdemli Tapu Müdürlüğü yetki sahasında; yaklaşık 220 Bin taşınmaz (Arsa, Tarla, Bağ, Bahçe, Arazi, Bağımsız Bölüm v.b.) mevcut olup, Mersin İlinde Tarsus İlçesinden sonra en fazla taşınmaz sayısına sahip ilçe konumundadır.

Erdemli ilçesinin tarım, turizm ve sanayi ile ilgili gözde bir yer olması nedeniyle her yıl sürekli artan bir işlem hacmine sahip olup, 2022 yılında bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 80 işlem artışı ile 58254 yevmiye sayısı ile tamamlamış, devam eden bu yılında geçen yıldan fazla bir işlem yoğunluğu ile biteceği istatistiksel olarak şimdiden öngörüldüğünü kaydetti.

 

Geçen yıl Müdürlük olarak; yapılan satış, satış-ipotek, ipotek gibi işlemler sonucu, 98 724 828,94 ₺ tapu harcı, 12 911 991,39 ₺ döner sermaye hizmet bedeli tahsil edilerek ülke ekonomisine katkı sağlanmıştır.

Web tapu uygulaması; 2022 yılında İlham Veren Kamu Yönetimi Proje Ödülüne layık görülmüştür. Bu uygulama (e-devlet şifreniz) ile;

Tapu Müdürlüklerine gidilmeden başvurularınızı açabilirsiniz, (bireysel, kurumsal, şirket, vakıf v.b.)

Adınıza kayıtlı taşınmazlarınızı ve mirasçısı (henüz intikali yapılmamış) olduğunuz taşınmazlarınızı görebilirsiniz,

Tapu kaydı (Ücretli/Ücretsiz), tapu senedi, ipotek belgesini resmi belge niteliğinde alabilirsiniz,

Taşınmaz üzerindeki bilgileri (diğer hissedar, hisseye düşen yüzölçümü, ipotek, haciz v.b.) görebilir, başkalarına da yetki vererek taşınmaz bilgilerini görmelerini sağlayabilirsiniz,

Vekalet verdiğiniz kişileri ilk etapta engellemek için, işlem yapılamaz (bizzat gelmeden işlem yapılamaz) beyanı tesis edebilirsiniz,

Adınıza başvuru açmak üzere yetki verebilirsiniz,

Değerleme raporu için (yabancı satışlarında) başvurabilirsiniz,

-Başvurularınızın durumunu takip edebilrsiniz,

Ödemelerinizi (harç/döner sermaye) yapabilirsiniz,

Genel Müdürlüğümüz, geliştirdiği projelerle başarılarına bir yenisini daha ekledi. Yine 2023 yılı “İlham Veren Kamu Yönetimi Ödülleri” kapsamında Merkezi Teşkilat Kategorisindeki ödülü, “3B Şehir Modelleri Üretimi ve 3B Kadastro Altlıklarının Oluşturulması Projesi” ile Genel Müdürlüğümüz aldı.

Youtube kanalımıza https://www.youtube.com/channel/UCPEp3JaM-K0JuzMrJVKVRxw adresinden ulaşabilirsiniz, buradan dopdolu içerikler sunulmaktadır.