Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim çalışmaları kapsamında 21. mitingini Mersin’de düzenledi. Millet Bahçesi’nde binlerce kişinin katılımı ile görkemli bir şekilde gerçekleşen mitingde söz alan Cumhur İttifakı’nın Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, “Bana göre cennetten kopup gelmiş bir şehrin sakinleriyiz. Bir yanda kışı, bir yanda yazı yaşadığımız, kuzeyinde palto giyip güneyinde denize girdiğimiz, başını Toroslara yaslayıp ayağını Akdeniz’e uzatan, her anıyla, her mevsimiyle, dağıyla ovasıyla büyük nimet olan bu şehrin son beş yılda ışığı söndü. Boynu büküldü, ufku karardı” dedi.

“CUMHUR İTTİFAKI SİZE YOLDAŞ OLMAYA GELİYOR”

Mersin’in eser ve hizmet siyasetine, ayırmayan ayrıştırmayan belediyeciliğe hasret kaldığını söyleyen Serdar Soydan, “Mersin’de yollar, bırakın yılanı, canavara döndü. Trafik canavarı Mersin’in ana caddelerinde, bulvarlarında cirit atıyor. Mersinli kan ağlıyor. Mersinlinin ömrü şehrin ana arterlerinde yitip gidiyor.  Koskoca 5 yıllık dönemde toplu ulaşımla ilgili ne yapıldı? Mersin bunu hak etmiyor. Ne söylendi ne yapıldı, şimdi birlikte bir vaat ve icraat muhasebesi yapalım. Her yıl büyüyen bu kente Metro ya da raylı sistemle ilgili çakılan bir çivi gördünüz mü? Şehir trafiğini rahatlatacak alternatif güzergahlar, kavşaklar yapıldı mı? Bunların hiçbiri yapılmadı. Peki ne oldu bu süreçte? Mersinli yolda bırakıldı. Türkiye’nin en pahalı içme suyunu Mersinli hemşerilerimize reva gördüler. O sebeple Mersin, seni yüz üstü bırakanları unutma, 31 Mart 2024 Pazar günü inşallah Cumhur İttifakı size yoldaş olmaya geliyor” dedi.

“MERSİN HİZMETİN EN GÜZELİNE LAYIK”

 

Soydan, “Yolumuz uzun, yükümüz ağır, ama yoldaşımız siz olursanız ne tasa ne gam. Ya bir yol buluruz ya da yeni bir yol açarız. Belediye demek şehir demek, düzen demek, belediye demek hizmet demek. Halkı bir bütün halde kucaklayabilmek, herkese hizmet götürmek demek. Önce hizmet, sadece hizmet demek ama Mersin’de böyle mi? Mersin hizmetin en iyisine en güzeline, siyasetin en haysiyetlisine layık. Mersinli bunu hak ediyor, Mersinli bunu bekliyor. Mersinli sahil bandında şehri solumak, denizinde yüzmek istiyor. Denize girmek için uzun yola gider gibi göç düzmek istemiyor. Kentin içinde temiz ve güvenli alanlarda ailesiyle birlikte keyifli bir gün geçirmek istiyor” diye konuştu.

“ÜRETKEN BELEDİYECİLİĞE VAR MISIN MERSİN?”

 

Serdar Soydan, “Bizim yolumuz kardeşlik yolu, bizim yolumuz hak yolu, bizim yoluımuz hakikat yolu; bizim yolumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur. Bizim yol arkadaşlarımız sizlersiniz hepinizden Allah razı olsun. 31 Mart akşamı sandıkları patlatmaya hazır mısınız? İnşallah 1 Nisan sabahı yeni umutlarla güzel günlere merhaba diyeceğiz. Çok çalışacağız başaracağız. Şimdi buradan sormak istiyorum Mersin. Üretken belediyeciliğe var mısın Mersin? Gerçek belediyeciliğe var mısın?” ifadelerini kullandı.